În procesul de degresare a iaurturilor sunt distruse elemente necesare sistemului imunitar. Expertul BeBetteDr Medic Nutriționist Sergiu Munteanu ne ajută să alegem corect produsele de pe rafturile magazinelor ca să reducem riscurile consumului inconștient.

În episodul 3 al emisiunii „Mai Informat”, medicul nutriționist, Sergiu Munteanu, explică care iaurturi sunt sănătoase sau care, cel puțin, conțin bacterii și organisme vii. El spune că iaurturile cu termen de valabilitate de peste 12 zile nu pot conține apriori elemente nutritive, de aceea, trebuie să fim atenți la acest factor atunci când cumpărăm din magazine acest produs.

Totodată, nu trebuie să cumpărăm și să consumăm iaurt cu îndulcitori, adică care conține fructe sau gemuri. „Este imposibil tehnologic de unit un produs viu cu ceva dulce, se începe fermentarea. De aceea, producătorii sunt nevoiți să adauge stabilizatori și conservanți pentru a opri procesul. Prin urmare, optați doar pentru iaurturi fără adaosuri. Dacă doriți, puteți adăuga acasă fructe sau puțină miere”, a explicat nutriționistul.

Mai mult despre acest produs aflați în videoul de mai jos.