(video) 9 platforme online care te fac autodidact. Învață altfel decât se predă la școală sau universitate

online-learning

Grație cursurilor online poți afla o mulțime de lucruri noi. Fie că nu ai timp pentru niște cursuri complete, fie că vrei să descoperi un nou domeniu sau să-ți perfecționezi aptitudinile fără să pleci de acasă. Acum ai ocazia și e (aproape) întotdeauna gratis. Campania „Educația digitală” îți recomandă 6 platforme online, care te ajută să devii un autodidact.

#1. Codecademy.comEste destinat celor pasionați de tehnologii și programare care îți oferă posibilitatea de a scrie coduri în mai multe limbaje de programare.

#2. Coursera.org.  Este una dintre cele mai populare platforme de învățare online. În câteva săptămâni poți trece un curs, iar la final poți obține contraplată și o diplomă.

#3. Khan Academy.org. Oferă o diversitate de cursuri clasificate pe tematici: matematica, știință, artă sau istorie. Aici poți învăța gratuit.

#4. Udemy.com. Ești pasionat/ă de muzică și ți-ai dori să înveți noi acorduri, atunci intră pe acest site și studiază una dintre cele 65 de mii de cursuri din economie sau muzică.

#5. EDX.org. Platforma reunește cursuri din mai multe universități prestigioase precum Stanford, Harvard ori Sorbona.

#6. Class-central.com. Dacă vrei să-ți aprofundezi cunoștințele în medicină, inginerie sau designe. Cursurile sunt în engleză, spaniolă sau rusă. Cursurile sunt absolut gratuite.

La final de video, vei cunoaște trei platforme destinate copiilor.

#1. TED-ed.com. O platformă interactivă care nu te va plictisi atunci când vei studia ceva din istorie sau despre neuroni la biologie. Este un site care conține videouri captivante care îți explică simplu lucruri științifice.

#2. Kids.nationalgeographicO platformă cu jocuri, videouri și quizuri despre natură și animale. Un bun început pentru pregătirea de școală.

#3. HowstuffworksDacă te întrebi de ce cerul e albastru sau cum se formează o tornadă intră pe acest site. De asemenea, vei afla mai multe informații din domeniile cultură, mașini și tehnologie.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente