(foto) Un fotoreporter spaniol a fost premiat datorită lucrărilor realizate în satele din Moldova

gg
Foto: jaimedelorenzophotography.com

Jaime de Lorenzo este un fotoreporter din Spania. Acesta a câștigat premiul „Nuevo Talento” datorită lucrărilor pe care le-a realizat în satele din Republica Moldova.

Jaime a realizat mai multe fotografii cu satele moldovenești în cadrul proiectului „The Shadow of Europe”. Aceste lucrări vor fi prezentate în cadrul unei expoziții care se va desfășura în magazinul FNAC din Barcelona.

Pe pagina sa oficială fotoreporterul a plasat fotografiile realizate în satele din Moldova, descriind în felul următor aceste lucrări:

„Moldova rurală. În aceste sate nu există apă curentă sau instalații sanitare, deci apa trebuie să fie luată din fântâni. În timpul iernii se ating temperaturi de -20º, iar casele continuă să fie încălzite cu lemn. Mulți dintre acești oameni trăiesc singuri și izolați cu o pensie mai mică de 60 de euro. Singura persoană pe care o văd în cursul săptămânii este asistentul social din cadrul ONG-ului local, care vine să-i ajute cu o sarcină zilnică o dată sau de două ori pe săptămână.

Moldova pierde mii de oameni în fiecare an datorită emigrării forțate, în căutarea unui viitor mai bun, la puținele rude pe care le au în Europa sau în Rusia.”

Vedeți mai jos câteva dintre lucrările realizate de Jame.

agafia alexandru feet house twomen valentina

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente