Atmosfera secolului XIX la Chișinău. Participă la Pushkin`s Winter Charity Ball și ajută copiii bolnavi de diabet zaharat

10-480×320

Un eveniment în atmosfera începutului secolului al XIX-lea va fi organizat în Moldova în luna decembrie. Cel de-al treilea bal de caritate își va deschide ușile către o lume fascinantă și plină de romantism a epocii lui Pușkin pe 16 decembrie la Radisson Blu Leogrand Hotel.

La eveniment nu va lipsi acompanierea orchestrei simfonice, schițe de teatru și romanțe bazate pe arta marelui poet, iar cunoștințele despre viața genialului Pușkin vor putea fi verificate în cadrul jocului intelectual „Logica”.

Al treilea bal de caritate va fi petrecut sub patronajul Ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov, cât și Fondului Internațional „Pușkin A.S.”, cu participarea directă a descendenților poetului – Aleksandr Pușkin și Maria-Madlen Pușkin-Durnov.

Dress-code-ul acestui bal este specific secolului XIX, iar toți cei care vor să ajungă la bal sunt îndemnați să poarte black tie, mănuși, evantaie, jobenuri și alte atribute ale acestei epoci. Seara va culmina cu tradiționala licitație, banii colectați vor fi donați cauzei din acest an.

În mod traditional, banii adunați la bal vor fi folosiți în favoarea copiilor grav bolnavi. În acest an, AO „Salvați viața” a primit misiunea din partea administrației spitalului CMC de a ajuta copiii cu diabet zaharat.

Anual, la acest spital sunt investigați si primesc tratament aproximativ 500 de copii cu această diagnoză. Personalul medical calificat al spitalului face tot posibilul ca copiii să primească cel mai bun ajutor medical. Dar există tehnologii contemporane care permit să micșoreze sau să înlăture riscul complicațiilor cronice și decesurilor. Pentru atingerea acestor rezultate este necesar de a fi procurate 2 sisteme iPro2 (ele vor supraveghea constant nivelul glucozei), cît și sensori speciali pentru folosirea individuală pentru fiecare pacient.

Contribuția pentru participare la bal este 100 euro. Mai multă informație despre metodele de a oferi contribuția, vezi AICI.

Balul Pușkin va fi unul din cele trei evenimente de caritate, desfășurate anual de asociația obștescă ”Salvează Viața”. Oaspeții se vor bucura de un program inedit de muzică și dans, de o cină solemnă și de o licitație de caritate. Primul bal s-a desfășurat sub patronajul doamnei Olga Tapiola, soția Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova. Peste un an, a avut loc al doilea bal de caritate sub patronajul Valeriei Biagotti, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Italiene în RM. Ambele manifestări au contribuit la colectarea unei sume de 808 200 lei, iar 16 copii au reușit să beneficieze de tratamentul necesar, de operații urgente și de cursuri de reabilitare.

Pushkin`s Winter Charity Ball va avea loc pe 16 decembrie, ora 17:00, în incinta Radisson Blu Leogrand Hotel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente