Antrenorii sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice, la campionatele mondiale sau europene vor primi indemnizații pe viață

1099_img_0652_8ed14ab0e592aef8002400fb965d8b38

Antrenorii care au pregătit sportivi medaliați la Jocurile Olimpice, la campionatele mondiale sau europene, vor primi o indemnizație pe viață, care va fi achitată lunar. De indemnizație vor beneficia antrenorii care au atins vârsta de pensionare, au un stagiu de activitate de cel puțin 20 de ani și au pregătit în ultimii 4 ani discipoli care au obținut performanțe remarcabile pe plan internațional.

Astfel, va fi asigurată echitatea socială între sportivii de performanță, care deja primesc astfel de indemnizații, și antrenorii care îi pregătesc. Noile reglementări se referă inclusiv la persoanele care au activat în calitate de antrenori ai echipelor sportive ale fostei URSS. În prezent, sunt aproximativ 10 antrenori care întrunesc condițiile menționate și vor beneficia de indemnizație.

Mărimea acesteia va fi stabilită diferențiat, în funcție de nivelul performanței sportivilor antrenați. Spre exemplu, pentru medalia de aur obținută la Jocurile Olimpice, suma achitată antrenorului va ajunge până la un salariu mediu pe economie.

Costurile necesare pentru implementarea proiectului sunt de circa 550 mii de lei anual – banii vor fi alocați din bugetul de stat. Documentul urmează a fi prezentat spre examinare și aprobare Parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente