Proiectul privind conectarea instituțiilor de învățământ și a căminelor studențești la rețeaua WiFi gratuit se extinde

wifi1

Partidul Politic „ȘOR” extinde proiectul privind conectarea căminelor studențești și a instituțiilor de învățământ de pe întreg teritoriul țării la rețeaua gratuită de WiFi internet. Programul, care este un exemplu pentru municipiul Orhei, a fost lansat de Ziua Internațioanlă a Studenților, marcată, anual, în data de 17 noiembrie.

Primii care au beneficiat de proiect sunt studenții Colegiului Internațional de Business din Chișinău. La ceremonia de deschidere a evenimentului a fost prezent Reprezentantul Împuternicit al Partidului Politic ”ȘOR” din municipiul Chișinău, sectorul Botanica, Serghei Burgudji. „Vreau să spun cu mândrie că acesta este primul colegiu din Chișinău unde studenții au fost conectați la rețeaua de internet WiFi. Sunt sigur că acest lucru va permite studenților să beneficieze de mai multe cunoștințe în procesul de învățământ. Iar în rezultat, vor obține cunoștințe care le va permite să fie remunerați cu salarii decente, aici acasă, în Republica Moldova”, a menționat Serghei Burgudji.

Totodată, biblioteca instituției de învățământ s-a ales cu manuale noi în domeniul politicii, care va ajuta studenții să obțină rezultatele scontate la învățătură.

Menționăm faptul că de internet gratuit vor beneficia, în primul rând, raioanele din țară care au solicitat primii conectarea la rețeaua de internet WiFi. Printre acestea se numără raioanele Taraclia, Râșcani, Călărași, Bălți.

Inițiativa de conectare la rețeaua de internet WiFi vine din partea primarului de Orhei dar și edilei comunei Jora de Mijloc.

Anterior, la rețeaua de WiFi au fost conectați studenții Colegiului de Medicină și Pedagogie din orașul Orhei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente