#NoCashIsCool „Primul meu Card” te invită să afli totul despre cum îți creezi un card bancar și cum gestionezi corect finanțele încă din anii de liceu

pmc

Shopping Online, controlul permanent al banilor, transferuri imediate și disponibilitatea 24 de ore pe zi sunt doar unele beneficii ale deschiderii unui card bancare pentru un tânăr! AVI-Moldova, alături de Mobiasbancă – Groupe Société Générale și cu suportul Facilității de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE DF) anunță lansarea campaniei de educație financiară pentru tineri „Primul meu Card”!

Campania organizată în perioada octombrie-decembrie a anului 2018 are drept scop conștientizarea și educarea tinerilor din 10 regiuni rurale din Moldova despre avantajele utilizării unui card bancar și a facilitării procesului de gestionare a finanțelor prin activități non-formale și jocuri interactive.

 „Educația financiară, obținută încă din adolescența oricărei persoane, contribuie din plin la incluziunea financiară a acestora. Astfel, campania de informare a tinerilor cu privire la utilizarea conștientă și responsabilă a produselor financiare, în special a unui card de debit, îi va ajuta să facă un pas important în direcția interacțiunii lor cu sistemul financiar.” , a menționat Dorin Gaidău, manager de investiții, EFSE.

Evenimentele constau în realizarea workshopurilor despre educație financiară pentru aproximativ 1000 de tineri din zonele rurale din Moldova, care își fac studiile la liceele, colegiile și universitățile din țară, precum și producerea și distribuirea materialelor informaționale, la sfârșitul acestui an.

Atât participanții, cât și toți tinerii talentați din țară vor avea de asemenea posibilitatea să participe la un concurs de eseuri intitulat „Din bancă la bancă”, premiul mare fiind o bursă de studii pentru perioada de un an.

Campania va fi culminată de o ceremonie dedicată totalizării proiectului, găzduită de către Mobiasbancă – Groupe Société Générale la sfârșitul implementării campaniei educaționale, în stilul unei vizite cu ușile deschise pentru tineri, unde vor fi premiați și câștigătorii concursului de eseuri.

Mai multe detalii despre proiect și despre evenimentele ce urmează puteți găsi pe pagina de facebook AVI-Moldova.

Despre AVI-Moldova

Asociaţia de Voluntariat Internaţional din Moldova (AVI-Moldova), membră a Service Civil International, organizaţie pacifistă de nivel mondial, este o organizaţie de voluntariat care are drept scop promovarea păcii, toleranţei, voluntariatului internaţional, schimbului intercultural, modului sănătos de viaţă prin intermediul activităţilor de voluntariat. Drept obiectiv principal Asociația pune accentul pe promovarea oportunităților pentru tineri și a proiectelor sociale cu scop educațional în comunitate. Mai multe detalii despre proiectele AVI-Moldova se pot găsi pe site-ul avimd.org și pagina de facebook AVI Moldova

 Despre EFSE DF

Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE DF) a fost înființată în anul 2006 pentru a susține mandatul de finanțare pentru dezvoltare al Fondului prin implementarea proiectelor de asistență tehnică în țările în care activează. Proiectele EFSE DF au menirea de a contribui la dezvoltarea economică șifinanciară a regiunii sale țintă atât prin susținerea consolidării capacității instituționale și operaționale ale instituțiilor partenere de creditare ale Fondului cât și prinsusținerea diverselor inițiative la nivel de sector, atât IMM cât și a celui financiar, inclusiv prin promovarea proiectelor educaționale.

Despre Mobiasbancă – Groupe Société Générale”

BC „MOBIASBANCĂ – Groupe Société Générale” S.A., parte a unui grup financiar internaţional, una dintre cele mai mari instituții financiare din Europa, şi unica bancă din Moldova care deţine certificatul calităţii ISO 9001:2015, asumându-şi angajamentul de a oferi clienţilor săi produse şi servicii calitative, siguranță și stabilitate. Mobiasbancă este un partener de încredere al antreprenorilor și un actor social activ, implicat în comunitate prin proiecte și programe care se concentrează pe activități sociale, educaţionale, culturale și sportive.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente