(video) Nouă rută de troleibuz, „Chișinău – Trușeni”, a fost lansată. Cum va circula acesta

troleibuz-moldova.org_

Nouă rută de troleibuz, „Chișinău – Trușeni”, care face legătură dintre capitală și suburbii a fost lansată. Pe linia nr. 34 vor circula 5 unități noi, asamblate la Chișinău, dotate cu propulsie autonomă.

Noile unități de transport vor circula între orele 05:35 – 22:00, cu un interval de 10 min în orele de vârf. Troleibuzele vor circula cu autonomie (fără rețea de contact), de la Calea Ieșilor până la str. 27 August din satul Trușeni. Costul proiectului este de 1,2 milioane de euro.

Unităţile de transport de pe ruta nr. 34 au o autonomie de 20 km, consum redus de energie, sistem de aer condiționat, podea joasă și rampă de acces pentru persoanele în scaun rulant. Ruta nr. 34 este cea de-a treia linie de troleibuz pe care vor circula unități cu propulsie autonomă. Prima rută de acest fel, nr. 30, leagă Piaţa Marii Adunări Naţionale şi Aeroportul Internaţional Chişinău. Cea de-a doua rută, nr. 31 care face legătura între centrul capitalei și or. Sângera a fost deschisă în primăvara anului curent.

Ruta de troleibuz nr. 34, „str. Ciuflea – comuna Trușeni”, va circula conform următorului itinerar:

Tur: str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Calea Ieșilor, statul Trușeni (str. 27 August);

Retur: statul Trușeni (str. 27 August) – Calea Ieșilor, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Ciuflea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente