Unde poți urmări live cum se circulă pe drumurile naționale și care este situația în traficul din Moldova

camere1
Foto: foto simbol/ ZDG

Pe drumurile naționale, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” are amplasate 40 camere web care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumului în timp real. Astfel, ținând cont de condițiile meteorologice, dacă aveți nevoie să ieșiți la drum cu mașina puteți vedea care este situația live pe traseul care vă interesează.

Cum se circulă în timp real pe drumul pe care urmează să călătoriți puteți vedea AICI!

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, la moment, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă. Pe unele trasee este ghețuș, printre care – Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-Palanca, Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Comrat-Vulcăneşti – Giurgiuleşti, Hînceşti-Leova-Cahul și Rezina-Orhei.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor. De asemenea, conducătorii de mașini de tonaj mare și transport de rută sunt îndemnați  să nu pornească la drum neechipați corespunzător, punând astfel în pericol atât viața lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente