Ortodoxie, salarii de 600 de euro și pensii de 300 de euro. Ce promit socialiștii în următoarea campanie

22

Câteva mii de activiști și simpatizanți a PSRM participă astăzi la un miting, în centrul Chișinăului, pentru a prezenta programul electoral în cadrul alegerilor Parlamentare ce urmează să aibă loc în luna februarie a anului următor. O bună parte din scandări însă, au fost în sprijinul președintelui Igor Dodon, cerând „republică prezidențială”.

„Împreună cu dumneavoastră v-om modifica constituția pentru ca Moldova să devină stat prezidențial”, a declarat deputatul PSRM Vlad Bătrâncea, portavocea mitingului electoral.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a participat la miting, asta deși potrivit legii, președintele nu trebuie să facă partizanat politic și nu poate deține calitatea de membru de partid. Dodon și-a avertizat susținătorii că „ar putea fi lichidată instituția prezidențială”.

„Obiectul nostru este ca astăzi să arătăm că suntem serioși. Dacă doriți să ne spuneți că vreți să ne speriați, nu o să vă reușească. Noi acești doi ani am răbdat. Dar asta nu va mai fi. Noi suntem gata să ieșim din nou în piață la miting în noiembrie. Să fiți gata, când o să vă dăm semnalul să ieșiți”, a declarat Igor Dodon.

În programul electoral al PSRM sunt incluse mai multe puncte, printre care majorarea salariului mediu până la echivalentul a 600 de euro, pensia până la 300 de euro, asistență medicală și învățământ gratuit. Totodată, sunt incluse și puncte ca interzicerea unionismului sau protejarea valorilor tradiționale, și „interzicerea promovării anti-familiei prin lege”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente