Primăria Chișinău va achiziționa 6 autospeciale de deszăpezire din Rusia. Acestea vor costa peste 6 milioane de lei

45555181_2388650127829977_4332453714724913152_n

Primăria municipiului Chișinău, în acest an, va achiziționa 10 autospeciale noi de deszăpezire, pentru necesitățile Î.M. Regia „EXDRUPO”. Autospecialele sunt multifuncționale, dotate cu lamă și plug, putând fi utilizate atât pentru deszăpezire, cât și pentru lucrările de întreținere a drumurilor.

Noile utilaje vor permite deszăpezirea obișnuită, prin împrăștierea de nisip și sare, dar și prin utilizarea antiderapantului lichid.

Pentru achiziția de tehnică, Direcția transport public și căi de comunicație a avut și susținerea fracțiunilor din Consiliul municipal Chișinău, care au acceptat majorarea sumei necesare cu 4,6 milioane lei (din economiile făcute în alte proiecte), pentru a putea cumpăra aceste autospeciale, a precizat Vitalie Butucel.

Mașinile pentru întreținerea drumurilor sunt de model „KAMAZ”, fabricate în Rusia. 6 unități de tehnică sunt cu 3 axe și 4 cu 2 axe, ultimele pentru utilizarea pe străzile secundare, adiacente și în intercartier.

Lotul de tehnică este achiziționat în bază de licitație, iar primele unități urmează să fie aduse la Chișinău pe parcursul acestui an. Costul total al autospecialelor este de 16.6 mil. lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente