Google va livra colete cu ajutorul dronelor. Când va fi lansat proiectul și cum va funcționa serviciul

image-2017-02-22-21626327-47-ups-florida-footage-02-42-08-07-still113
Foto: StartupCafe

Australia va deveni „cea mai avansată ţară din lume” în domeniul livrării la domiciliu cu drone după ce primul astfel de serviciu comercial va deveni operaţional în 2019. Wing, o subsidiară a companiei mamă a Google, Alphabet, va fi lansat serviciul său comercial de livrare la domiciliu cu dronele pe Teritoriul capitalei australiene în 2019.

Dronele se vor deplasa cu viteze de până la 125 de kilometri la oră şi vor livra la domiciliu colete de mici dimensiuni pe o rază de cinci kilometri faţă de sediul companiei din Mitchell, în nordul capitalei Canberra, transmite ageerpres.ro.

Directorul executiv al Wing, James Ryan Burgess, a declarat că dronele cu douăsprezece rotoare, al căror design garantează siguranţa, cântăresc 4,5 kilograme şi pot transporta colete cu o greutate de până la 1,5 kilograme.

Operatorii de la sol pot monitoriza simultan mai multe zboruri în timp ce dronele zboară în mod automat către destinaţii. Supraveghetorii umani pot prelua oricând controlul asupra uneia dintre drone în cazul în care acest lucru devine necesar.

Până la treizeci de companii sunt aşteptate să ia parte la faza iniţială a acestui proiect. Autoritatea pentru siguranţa aviaţiei civile din Australia colaborează cu Wing din 2014 pentru a asigura securitatea şi va utiliza rezultatele obţinute în urma fazei iniţiale a proiectului pentru reglementările viitoare privind dronele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente