Coca-Cola acuzată de furtul denumirii unei băuturi. Un antreprenor cere despăgubiri de 345 milioane de dolari

7L2A7841

Un antreprenor mexican a depus o plângere pe numele companiei Coca-Cola, cerând despăgubiri de circa 345 milioane de dolari într-un litigiu privind o nouă băutură lansată de Coca-Cola, care ar stimula productivitatea creierului.

Litigiul se referă la o băutură carbogazoasă, pe care antreprenorul Jose Antonio del Valle ar fi creat-o încă acum 10 ani, după o călătorie în Japonia. Acolo, acesta ar fi aflat despre un adaos bilogic activ Gaba, folosit pe larg de japonezi. Adaosul are la bază aminoacizi, scrie bizlaw.md.

Adepții utilizării acestui adaos, în pofida opiniilor contradictorii ale oamenilor de știință, susțin că acesta ajută la eliminarea stresului, îmbunătățirea somnului și concentrării atenției.

În 2012, antreprenorul a lansat producerea băuturii în Mexic și Olanda sub denumirea Gaba. În 2016, Valle a încetat producerea pentru a revizui formula și a face rebranding.  Acesta a inițiat totodată negocieri cu Coca-Cola despre un parteneriat comercial privind acest produs, care a început să fie denumit Go Gaba. În decembrie 2017, părțile au semnat un acord care interzicea Coca-Cola să producă și să distribuie astfel de băuturi în următoarele 30 de luni. La scurt timp după aceasta, antreprenorul a aflat că Coca-Cola a început să vândă în Japonia o băutură cu o denumire asemănătoare – Fanta Gaba. Antreprenorul s-a plâns companiei de încălcarea acordului, după care băutura a dispărut de pe rafturile supermarket-urilor japoneze și de pe site-ul companiei.

În rezultat, antreprenorul mexican a înaintat companiei Coca-Cola învinuire privind escrocherie corporativă și preluarea „proprietății industriale”. Businessman-ul a evaluat pagubele pricinuite prin acțiunile companiei la 344,5 milioane de dolari.

Acceptarea acțiunii împotriva Coca-Cola urmează a fi decisă de o instanță din Mexic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente