Blogtop a desemnat top 20 cele mai populare bloguri din Moldova, în luna noiembrie 2018

hg

În luna octombrie, bloggerii din Moldova înscriși pe platforma Blogtop au publicat 665 articole. Mai jos vedeți care au fost 20 cele mai populare bloguri din cele 281 înscrise pe Blogtop. De data aceasta topul are un nou lider.

1. Licurici de suflet

În premieră, în fruntea topului celor mai populare bloguri din Moldova se află astăzi blogul „Licurici de suflet”.  Acesta este un nume nou în clasamentul nostru, iar Eugenia Crețu, autoarea blogului susține că scrie despre suflet și pentru suflet. Cel mai popular articol al autoarei în luna octombrie a fost „Centru de recuperare a sufletelor..”.

2. Andrei Plop

Pe locul secund în topul nostru se află Andrei Plop, un cunoscut blogger politic. Pe blog comentează ultimele evenimente, dar și vine cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea moldovenească, dar și de peste hotarele ei.  Andrei Plop apare pentru prima dată în topul Blogtop, reușind să obțină locul doi în clasamentul celor mai populare bloguri înscrise pe platformă.

3. Fine Wine 

Un alt blog de renume este „Fine Wine”, unul dintre cele mai cunoscute bloguri de vinuri de la noi,  care ne ține la curent cu ultimele noutăți din acest domeniu. „Blogul vinurilor bune” include recenziile autorului despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul.

4. Elena Robu

Blogul de atitudine al jurnalistei Elena Robu se află din nou în topul preferințelor publicului. Chiar dacă locuiește peste hotarele țării, este la fel de prezentă și interesată de ce se întâmplă în Moldova. Pe blog publică articole despre evenimentele de la noi, dar și despre familiile moldovenilor stabiliți peste hotarele țării.

5. Alexandru Leahu

Alexandru Leahu este autorul din spatele blogului „Suflet din boabe de cafea”. Pe blog scrie articole cu caracter personal, inspirate din viața de zi cu zi, scrise într-o manieră unică și artistică.

6. Dumitru Ciorici 

Blogul lui Dumitru este locul perfect pentru cei care vor să fie la curent cu ultimele știri din lumea digitală. Este antreprenor media în R. Moldova și are o experiență bogată în administrarea platformelor de publishing. Pe blog găsiți articole pe diverse subiecte din lumea businessului, aspecte legate de online și social media. Cel mai interesant articol pentru cititorii lui a fost: „Scurt pe doi, 12 octombrie: Jurnaliștii care vor activa la televiziunile lui Ilan Șor”.

7. Stela Botez

„Stela Botez -Fii popular”. Autoarea a absolvit Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice din Chişinău fiind pasionată de muzică mai mult decât altcineva. Pe blog promovează portul popular, oamenii și tradițiile din Republica Moldova.

8. Gheorghe Erizanu

Gheorghe Erizanu este un eseist, jurnalist, publicist, om de afaceri, om de cultură și scriitor român din Chișinău. Gheorghe Erizanu este fondatorul și directorul editurii Cartier, una din editurile de prestigiul din spațiul limbii române. Cel mai popular articol de pe blogul autorului a fost „Aureliu Busuioc: „fiți întotdeauna îndrăgostiți”.

9. Anna Smolinschi

Anna Smolinschi este jurnalistă de meserie. S-a născut și activează în Republica Moldova. Deseori este întrebată ce e de făcut la noi în țară, cum poate fi omorât timpul liber calitativ și vesel. Le răspunde la toți prin articolele publicate pe blogul ei.

10. Vitalie Cojocari

Vitalie este unul dintre primii bloggeri din Moldova. Momentan este stabilit în București, acolo unde lucrează ca reporter la ProTV Romania. Pe blogul său vei găsi articole despre activitățile zilnice, dar și despre timpul petrecut cu Natalia, fetița lui. Vitalie deține și un vlog.

11. Teotitude

12. Dia’s Kitchen

Dia’s Kitchen este locul pentru cele mai delicioase rețete culinare, tradiționale și moderne, cu ingrediente simple, naturale, explicate pe înțelesul tuturor. Un blog pentru toate gusturile, la propriu.

13. Garage Food

Un alt blog culinar este „Garage Food”. Fiind un bucătar amator, Ivan în blogul său de culinărie, propune rețete proprii pentru cele mai simple, dar savuroase bucate. Pe lângă rețete o să găsești și o categorie specială de articole despre gastronomie și multe alte lucruri interesante iubitorilor de gătit.

14. Scris de mână 

„Scris de mână” este blogul de suflet al Doinei Babcinschi, o tânără căreia îi place să citească și să scrie.  În luna octombrie a cucerit publicul cu al ei articol „Fearless November” în care ne îndeamnă să nu fugim de fricile noastre, dimpotrivă, să le înfruntăm. Dacă te-am făcut curios, citește blogul Doinei.

15. Fii Open Minded

Scutelnic Stas este autorul din spatele blogului fiiopenminded.com. Pe blog abordează nu doar subiecte care sunt actuale, dar care sunt și interesante pentru cititori. Acesta le propune articole din domeniul businessului, dezvoltare personală, lectură ori divertisment. După o perioadă de absență, „Fii Open Minded” a revenit în topul celor mai populare bloguri din Moldova.

 16. Rădăcina

„Rădăcina” este un blog despre noi și rădăcinile noastre, despre tot ceea ce ne reprezintă ca națiune și ne crează propria identitate. Autoarea blogului, Liliana Busuioc, susține că „Rădăcina” reprezintă o inițiativă de explorare și cunoaștere a țării noastre: de la cultură, istorie, natură și oameni până la gastronomie, tradiții și obiceiuri.

17. Svetlana Matvievici

Svetlana Matveivici este cunoscută pentru blogul ei „Orheianca”. Un blog de travel și lifestyle al unei orheience care descopera Moldova, promovează oamenii pozitivi, locurile frumoase, evenimentele interesante şi cultura vinului. Vrea să inspire oamenii să călătorească, să descopere partea frumoasă a Moldovei și a lumii. „Hai cu mine la Festivalul Vinului Moldovei din România” a fost cel mai popular articol al Svetlanei în luna octombrie.

18. Marin Bodrug

Marin Bodrug este interesat și inspirat de tot ce înseamnă Republica Moldova. Originar din orașul Ungheni, autorul răspândește știrile despre evenimentele din localitatea sa dar și din întreaga țară. În luna octombrie a menținut o activitatea constantă, publicând pe blog 12 de articole.

19. Mamă în Ie

Mama în IE este un blog  dedicat comunității mamelor în ie din Irlanda. Pe blogul „Mamă în Ie” , autoarea, Natalia Luncaș-Ionel, povestește cum ea și familia ei încearcă să se integreze în țara trifoiului în calitate de imigranți.

20. Liusea Portarescu

Liusia Portarescu este o tânără mamă, dar totodată și un „fashion lover”. Pe blogul său vei găsi articole cu abordarea mai multor teme legate de fashion, familie și lifestyle. Scrie cu mare drag și iubește ceea ce face, de aceea te invită să-i urmărești regulat blogul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente