Peste 25 de țări participante și schimb de idei. UTM vă invită la Festivalul Internațional a Școlilor de Design și Arhitectură

46372533_206731253559465_6426216229614125056_n

În perioada 16-17 noiembrie 2018, Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism și Arhitectură, va fi gazda și organizatorul a două evenimente importante: Festivalul Școlilor de Arhitectură, Inginerie Civilă și Design din EURASIA, ediția a VIII-a, și Conferința tehnico-științifică internațională „Problemele actuale ale urbanismului și amenajării teritoriului”, ediția a IX-a.

Festivalul Școlilor de Arhitectură, Inginerie Civilă și Design din EURASIA este organizat anual. A fost inițiat în 2009 de președintele KazGASA, prof. Kusainov Amirlan Aidarbekovici, și secretarul general TURKSOY, prof. Kaseinov Dyusen Kurabayevich, scopul principal fiind extinderea relațiilor internaționale, promovarea talentelor, crearea platformei pentru schimb de idei și experiențe moderne.

Pe parcursul acestor ani, festivalul s-a dovedit a fi o bază ideală pentru prezentarea celor mai bune lucrări finale ale studenților/masteranzilor și o platformă de dialog adecvat pentru schimbul de dezvoltare continuă a ideilor și experiențelor în domeniu, expunerea proiectele de cercetare și încheierea acordurilor de cooperare.

Festivalul Internațional de școli de arhitectură și de design din Eurasia este organizat cu scopul de a consolida rolul universităților în orientarea profesională a studenților, formarea specialiștilor în cererea de pe piața muncii și promovarea absolvenților – viitorii experți în domeniul arhitecturii, construcțiilor și design-ului.

La eveniment vor fi prezenți 11 rectori/președinți ai diverselor Școli de Arhitectură, numărul total al țărilor participante fiind peste 25. De menționat este faptul că Facultatea Urbanism și Arhitectură în cadrul UTM este unica entitate din Republica Moldova care pregătește specialiști pentru unele dintre cele mai necesare și importante domenii ale economiei naționale (arhitectură; planificare urbană; căi ferate, drumuri, poduri; ingineria apelor și canalizări; alimentări cu căldură, gaze și ventilări; ingineria producerii materialelor de construcții, design interior).

Vedeți mai jos programul evenimentului:

46347682_190947878505517_3762873379770597376_n

Cu aceasta ocazie va fi inaugurată și noua Sală de Expoziții din cadrul universității!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente