„Direct, fără cenzură despre teme rușinoase și curaj”. O actriță din Moldova își va prezenta spectacolul la Londra

42278387_10214478221324040_695888730354876416_n

Ana Daud este o actriță din Moldova, în urma unei confesiuni profunde a decis să scoată masca și să vorbească deschis despre greșelile din trecut. Astfel a apărut ideea spectacolului „I’m a Woman”(Eu sunt o femeie), care urmează să fie lansat în premieră pe scena teatrului The Playground Theatre din Londra, pe 19, 20 și 21 decembrie.

Spectacolul „I’m a Woman” va fi prezentat în limba engleză. Ulterior acesta va fi tradus și pentru publicul din Franța. Într-un interviu publicat pe blogul Doinei Sîrbu, actrița povestește despre cum a luat naștere ideea acestui proiect și ce așteptări are de la primul spectacol creat în Londra de către artiști născuți în Moldova.

Încercând să înțeleg care au fost lecțiile pe care le-am învățat în urma consecințelor traumelor din copilărie, mi-am seama că, defapt, istoria mea este istoria multor femei, nu doar din Republica Moldova. Ca și mulți dintre copiii noștri din Moldova, am simțit lipsa părinților, ei fiind peste hotare. Am fost abuzată în copilărie, am luptat mai mult de 10 ani cu bulimia și anorexia, ma gândeam des la sinucidere și lista poate continua. Dar m-am agățat de viață cu ghearele, căci simțeam că dincolo de toate astea este ceva mai mult. Acest spectacol explorează tema femeii, relația copii – părinți, teme rușinoase despre care nouă, femeilor, ne este frică să vorbim și, în sfârșit – despre curajul de a fi onestă cu tine însăți”, spune Ana.

19399964_10211066196865561_4893343978862384325_n

A lucrat la scenariul acestui spectacol câteva luni împreună cu regizorul Dmitrii Akrish, care la fel s-a născut în Moldova și pentru că este primul spectacol din Londra creat de moldoveni, actrița speră să vadă la premieră diaspora de acolo.

Ăsta este primul spectacol creat în Londra de către artiști născuți în Moldova și sperăm să avem alături de noi la premieră și comunitatea moldovenilor din Anglia. Totodată suntem determinați să aducem la conștiința poporului nostru și a tuturor tinerilor, că indiferent unde ești născut, e posibil sa-ți realizezi visul atât timp cât îți urmărești inima și dorința de a crea valoare și a ajuta”, spune Ana.

hhh

Conform actriței, spectacolul este de caracter direct, fără cenzură. Așa că, din principii legale și morale, a decis să fie pentru persoanele care pot să-și asume responsabilitatea și decizia asupra lucrurilor pe care le ascultă și care i se pun în față.

Dacă ești interesat și ai vrea să ajungi la eveniment sau ai vrea să recomanzi prietenilor acest spectacol găsești toate detaliile despre premieră AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente