Thailanda va deveni prima ţară din Asia care legalizează marijuana în scopuri medicale

E7A8461E-B9CD-4C65-9504-DF9F7DCF680B_cx0_cy2_cw0_w1023_r1_s
Foto: Эхо Кавказа

Executivul de la Bangkok a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scopuri medicinale. Conform noului proiect de lege este permisă cultivarea canabisului, producţia şi consumul acestuia din motive medicale, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului thailandez

Dacă noua lege va fi aprobată şi de Parlament, Thailanda va deveni prima ţară din Asia care legalizează marijuana în scopuri medicale.

„Fără nicio îndoială că este un semnal bun”, a comentat Rattapon Sanrak, şeful organizaţiei thailandeze Highland care susţine legalizarea cultivării şi consumului de canabis. „Mai sunt însă mulţi paşi de făcut. Multe întrebări aşteaptă încă răspuns, cum ar fi dacă această nouă lege nu-i va avantaja mai mult pe producătorii străini”, a adăugat el, transmite agerpres.ro.

În Thailanda marijuana este clasificată în aceeaşi categorie cu opiumul, iar consumatorii acestui drog recreaţional benign riscă până la 1 an de închisoare, în timp ce traficanţii pot primi pedepse privative de libertate de până la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente