Sportivul moldovean, Constantin Gabun, a obținut două victorii importante la turneele din Montreal și Toronto

Gabun

Sportivul moldovean, Constantin Gabun, a obținut două victorii importante repurtate cu prilejul concursurilor internaționale de la Montreal și Toronto. Tânărul de 20 de ani este fost discipol al școlii moldovenești de judo, stabilit cu familia în Canada.

Prima reușită a fost consemnată în cadrul turneului tradițional „Omnium du Quebec 2018”, competiție care a reunit 1100 de sportivi și sportive din Canada, SUA, Brazilia, Germania și alte state. Constantin Gabun a concurat la categoria 73 de kilograme, a susținut cinci meciuri și pe toate le-a căștigat prin ippon. Adversarul său în meciul final, Warren Seib din Saskatchewan, a fost învins printr-o aruncare spectaculoasă, executată în minutul doi.

În următoarele zile de odihnă pasionații luptelor în kimonouri s-au reunit la Toronto, cu prilejul turneului internațional „Ontario Open 2018”. A urmat o nouă victorie repurtată de către Constantin Gabun, doar că la categoria 81 de kilograme. Numeroșii spectatori au urmărit o finală de excepție dintre Constantin Gabun și Arthur Margelidon, ultimul fiind posesor al medaliilor de aur cucerite la Jocurile Panamericane, precum și în turneele prestigioase Grand Prix Budapest și Cancun 2018, locul IX în clasamentul mondial al Federației Internaționale de Judo.

Meciul a fost oprit în minutul 3 după un procedeu spectaculos executat cu multa măiestrie de către Constantin Gabun. Înfrîngerea respectivă i-a creat adevărate probleme lui Margelidon, candidat pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020. În același timp, victoria repurtată i-a oferit o șansă suplimentară lui Constantin Gabun, dornic să participe în continuare la turneele de calificare olimpică.

Următoarea încercare pentru liderii echipei naționale, care se vor confruntă în cadrul prestigioasei competiții „Elite National Championships”, este programată pentru perioada 12-14 ianuarie 2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente