Al optulea şi ultim sezon al serialului TV „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va fi difuzat pe micile ecrane în prima jumătate a lui 2019, în luna aprilie. 

Luna în care urmează să fie difuzat serialul, s-a strecurat într-un video publicat pe pagina de Facebook a Game of Thrones.

Scenariul este semnat de Jane Goldman („Kick-Ass”, „Kingsman”) şi de scriitorul George R. R. Martin, autorul romanelor care au stat la baza serialului TV “Game Of Thrones”.

„Această serie va prezenta decăderea lumii, de la epoca de aur a eroilor la momentele cele mai întunecate”, informa HBO într-un comunicat, la începutul lunii iulie.

Ultimele şase episoade ale serialului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” vor fi difuzate la mai mult de un an de la încheierea sezonului al şaptelea.

Serialul este cel mai mare succes al postului HBO, cu aproximativ 30 de milioane de telespectatori în SUA şi o armată de fani la nivel mondial.

Sezonul final va dezvălui familia de războinici care va câştiga controlul asupra Tronului de Fier din cele şapte Regate din Westeros.

Cel de-al şaptelea sezon al producţiei s-a încheiat în august 2017, înregistrând în SUA, în medie, 30 de milioane de spectatori pe episod, pe platforme media variate.