(foto) „Spiritul Peisajului Basarabean”. Un tânăr pictor din Moldova și-a expus lucrările în cadrul expoziției personale la Londra

DSC_0345

Tânărul pictor din Moldova, Constantin Botezat, ne surprinde cu succesul său din nou. Lucrările artistului au ajuns la Londra pentru a doua oară în anul curent. De această dată, lucrările au ajuns la Banca Europeană din Londra, unde joi, 8 noiembrie, la ora 18.00, s-a deschis pentru public expoziția personală „Spiritul Peisajului Basarabean” a artistului Constantin Botezat. 

Expoziție face parte din cadrul unui eveniment organizat de către programul cultural al BERD și Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie. Pe parcursul serii au fost prezentate publicului trei scurt metraje: „Ana” regizat de Natalia Saufert, „Evadarea” regizat de Nicolae Negara și „Chers Amis” regizat de Valeriu Andriuta care reprezintă diverse probleme ale societăți noastre.  În urma scurt metrajelor a urmat o scurtă discuție și o serie de întrebări cu cei trei regizori de film.

În cadrul evenimentului Constantin Botezat a prezentat o serie de lucrări care reprezintă tradițiile și cultura poporului român, scopul căreia a fost de a aduce la cunoștință publicului britanic imaginea Republicii Moldova.  Această expoziție este prin urmare un eveniment important pentru dezvoltarea și parcursul artistic al tânărului pictor.  Acest eveniment fiind cea de a patra expoziție organizată de către Constantin Botezat în Marea Britanie.

DSC_0332 DSC_0341 DSC_0345

„Evenimentul a avut loc grație Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie și întregii echipe cărora le sunt enorm de recunoscător pentru această oportunitate. Expoziția respectivă reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă în continuare pentru a realiza mai multe proiecte internaționale”, menționează Constantin.

Artistul Constantin Botezat a ajuns la Londra prin intermediul programului Erasmus pentru a-și desfășura cel de-al doilea internship la revista „Cent” în calitate de Graphic Designer. Pe parcursul semestrului trecut, artistul și-a prezentat lucrările în cadrul a 3 expoziții personale desfășurate la Espacio Gallery, Husk Creative Space și Liberte Concept Gallery.Profil Ambasadorul RM in UK DSC_0360 DSC_0350

Reamintim că, în luna aprilie, Constantin Artistul și-a expus lucrările în cadrul a patru expoziții internaționale de artă din Portugalia. În luna iunie a acestui an, tânărul și-a expus lucrările la Galeria Espacio de la Londra. De asemenea, lucrările sale au ajuns și într-o galerie din SUA.

Pentru a cunoaște mai mult despre acest tânăr talentat, vă invităm să urmăriți și un interviu video cu Constantin la rubrica „Unde-s Tinerii”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente