Cea mai populară aplicație online de învățare a limbilor străine, cu peste 60 de milioane de descărcări, a fost creată de trei tineri din Chișinău

colaj

Îți dorești să înveți o limbă străină, însă programul încărcat pe care îl ai nu îți permite să găsești timp pentru a merge la cursuri? Tehnologiile informaționale, care avansează de la o zi la alta, îți oferă soluția pe tavă și te ajută să studiezi orice limbă îți dorești.

Astfel pauzele de masă, timpul pe care îl petreci în transportul public sau la ghișeu poate fi folosit inteligent pentru ca tu să fii mai aproape de visul tău de a vorbi fluent engleza, germana, franceza, chineza sau oricare limbă pe care vrei să o cunoști.

#Ai nevoie de motivare și acces la internet

Ai nevoie de motivare și acces la internet pentru a descărca pe telefon aplicația care te-ar ajuta să înveți ușor, rapid, interactiv și la orice oră. Peste 60 de milioane de oameni de pe glob au luat deja această decizie și și-au instalat cea mai populară platformă de studiere a limbilor străine. Proiectată într-o manieră simplă, intuitivă şi elegantă, aplicaţia FunEasyLearn redefineşte modalitatea în care poți studia o limbă străină din cele 59 pe care le propune. Co-autoare a platformei este Diana Andronic din Chișinău, care alături de fratele ei și cumnata sa au utilizat o metodă unică ce se potrivește perfect atât persoanelor care învață mai bine vizual, cât și celor care preferă metodele auditive. Cert este că, aplicația online care oferă cursuri gratuite de învățare a limbilor străine este altceva decât ceea ce studiezi la cursuri sau la orele predate în liceu și facultate.

#3 milioane de useri activi lunar

„Ideea a apărut în 2013, atunci când eram în căutarea unei aplicații de învățare a limbii engleze pentru cumnata mea. Atunci, mie și fratelui meu ne-a venit ideea să creăm chiar noi o astfel de aplicație. Din start ne-am propus să fie interactivă și interesantă. Nici nu ne-am așteptat ca după lansarea platformei, care suporta în acel moment doar 5 limbi, vom primi atât de multe feedback-uri pozitive din partea utilizatorilor. Aplicația noastră era descărcată zilnic într-un număr foarte mare. Acum am ajuns să avem 3 milioane de useri activi lunar. Cel mai mare trafic a fost și este înregistrat în Turcia, Vietnam, Ucraina, Germania – țări unde sunt foarte mulți utilizatori și dorința de a învăța limba engleză este mare”, spune Diana Andronic, co-fondatoare FunEasyLearn.

Astfel, în doar câțiva ani, FunEasyLearn a ajuns aplicația numărul unu în ceea ce privește căutările după cuvinte-cheie și concurează cu cele mai cunoscute platforme de învățare a limbilor străine. Succesul softului se datorează inclusiv opțiunii unice oferite de creatori de a căuta aplicația în diverse limbi.

#„Am transformat acest proces într-un joc”

Potrivit Dianei Andronic: „Cu ajutorul aplicației poți să înveți regulile de citire, nu există o altă platformă care ar face acest lucru. Noi venim cu ceva inovativ și distractiv ca să poți să înveți regulile de citire și să poți citi orice cuvânt în orice limbă. În următorii cinci ani vrem să găsim o soluție integrală, care ar conține alfabetul, cuvinte noi, fraze și gramatică pentru învățarea a cel puțin 50 de limbi. Toate ar trebui să fie integrate în aceeași aplicație. Aproape toți urăsc să învețe gramatica, iar noi vrem să transformăm acest proces într-un joc”.

În prezent, softul suportă 95% dintre limbile vorbite pe globul pământesc, iar autorii își propun să-l extindă, în următoarea perioadă, până la 99,7 la sută. Acest suport pentru milioane de utilizatori care au învățat de la zero o limbă străină sau au reușit să-și îmbunătățească nivelul de cunoaștere reprezintă, în același timp, reușita celor doi tineri care au pus pe roate un start-up îndrăzneț. Chiar dacă în era tehnologiilor infomaționale zeci de aplicații sunt create în fiecare minut, cei trei tineri a reușit, totuși, să se evidențieze și să scoată pe piață un produs unic.

# Fetele învață IT

Nu toate femeile, care își doresc o afacere în domeniul IT, sunt gata să meargă pe căi nebătătorite. Din fericire pentru ele, Centrul de Excelență în domeniul TIC TEKWILL a lansat, recent, un program național de instruire în domeniul IT pentru 500 de fete și femei din toată țara. Acest lucru le va permite să obțină cunoștințele și abilitățile necesare poziției de Front End Developer, care presupune activități de programare a interfeței site-ului sau aplicației web cu care interacționează utilizatorii. Programul de instruire este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) și sprijinul financiar al Guvernului Suediei, în cadrul Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”.

„Datorită acestor cursuri participantele, vor însuși noțiunile de bază care sunt necesare creării unui site web sau a unei aplicații cu o structură semantică puternică. În același timp, vor învăța să construiască produse ce vor oferi utilizatorilor experiențe web interactive, comode și plăcute. Programul de instruire include sesiuni online (6 luni) și offline (2 luni) care vor fi desfășurate până în luna mai, anul viitor. În total, vor parcurge 40 de ore de instruire practică, realizate la centrul de training”, menționează Ana Chirița, Director Executiv al Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC.

# Instruirea este gratuită

Potrivit Lucreției Ciurea, Specialistă Monitorizare și Evaluare, UN Women Moldova: „Sfera tehnologiei este încă dominată, în mare măsură, de bărbați și băieți. De aceea, UN Women își propune ca și fetele din Moldova să fie susținte să îmbrățișeze o carieră în domeniul IT. Prin aceste cursuri, tinerele din Moldova vor avea o șansă în plus de a deveni independente financiar și de a fi parte a transformării tehnologice”.

Inițiativa este o premieră pentru Republica Moldova, iar instruirea este gratuită pentru toate participantele la proiect. Peste 1000 de fete și femei din toată țara au fost deja acceptate în cadrul programului, iar pentru etapa de atelier participantele vor fi admise în baza performanțelor atinse pe parcursul celor 6 luni de instruire online și a rezultatelor afișate în CV-ul automatizat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente