Recomandări #diez. Cele mai bune evenimente pentru un început de weekend perfect

1A52V0Y1UY
Foto: Matthew Henry

Uraaaaaa! E weekend! Ne bucurăm mult de tot că avem timp liber pentru a ne odihni. Cum facem acest lucru? Ne alintăm cu mai mult somn, vizionăm filme bune, citim cărți interesante și desigur mergem la evenimente frumoase. Echipa #diez vine cu câteva recomandări pentru tine care îți vor face începutul acestui weekend mai colorat.

#Ziua Științei 2018

Știința poate fi extrem de captivantă!
Ai ocazia să te convingi de acest lucru de Ziua Științei.

36 de instituții din Moldova se vor aduna ca să îți prezinte știința altfel.
Flash-moburi, jocuri intercative online, spectacole sportive, lecții publice, masterclass-uri, filme și expoziții te așteaptă sâmbătă, 10 noiembrie, la Muzeul Național de Istorie.

Mai multe detalii găsești AICI!

#Atelier de pictură #9. Futurism

Centrul de Informații GENDERDOC-M împreună cu spațiul de artă Cocoșul Roșu invită comunitatea LGBT+ la o serie de ateliere de pictură, cu incursiuni în curente și mișcări artistice.

Următorul atelier din serie va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie, începând cu ora 16:00, la spațiul de artă Cocoșul Roșu (str. Sciusev 79). Subiectul acestuia va fi futurismul.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI!

#Tur ghidat gratuit: Centrul Chișinăului

Proiectul de turism istoric și valorificare a patrimoniului cultural Radacina în parteneriat cu Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu vă invită la un tur ghidat gratuit: Centrul Chișinăului.

Informații utile:

– Când: 10 noiembrie 2018, ora 13:00
– Unde/Punct de întâlnire: Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu la intrare
– Durată: 1h30 -2h
– Investiție: Gratis, doar timpul dumneavoastră
– Înregistrarea e necesară. Numărul de locuri este limitat

Mai multe detalii găsești AICI!

#Ultima noapte la Madrid

Spectacolul „Ultima Noapte la Madrid” ne redă viața lui Jaqueline Roque, ultima dintre cele șapte soții ale pictorului spaniol Pablo Picasso, despre care acesta spunea că este unica femeie care îl înțelegea. Din povestea lui Jacqueline aflăm despre viața zbuciumată, creația impresionantă și caracterul despotic al genialului Pablo Picasso, dar și despre marea dragoste pe care această femeie a trăit-o alături de el și în numele căruia și-a sacrificat viața.

Mai multe detalii găsești AICI!

#Alternative Fashion Show! Editia I!

Un show care prezintă colecția „Spirit Mândru” creată de brandul autohton ASAGAYA, ce depășește granițele unei simple defilări de modă și transmite povești personale într-un format nonconformist.

Ultima generație sovietică, prima generație independentă.

Tineretul postsovietic a dezvoltat un stil vestimentar cu totul aparte după căderea Uniunii Sovietice din 1991.

Mai multe detalii despre eveniment găsești AICI!

#BOHEMIAN RHAPSODY 2D

Bohemian Rhapsody (2018) este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock. În cadrul concertului caritabil „Live Aid” din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You” și „Radio Ga Ga”. Trupa a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani.

Mai multe detalii despre film găsești AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente