Gala Studenților Originari din Republica Moldova informează că termenul limită de înregistrare la ediția a VI-a a concursului va fi extins până duminică, 11 noiembrie 2018, ora 23.59, ora Republicii Moldova.

Reamintim că anul acesta evenimentul se va desfășura sub genericul „Implicare”. Pe lângă rubricile tradiționale (Licență, Masterat, Doctorat), în acest an anunțăm două categorii noi: categoria Erasmus, deoarece experiența de acasă, dar și de peste hotare este unică și trebuie valorificată la justa valoare; și categoria Arte, fiind un domeniu cu mare potențial pentru dezvoltarea societății noastre și prin care susținem toți tinerii artiști din domeniile artelor vizuale și muzicale.

Prima parte a evenimentului va fi dedicată rubricii „GSORM Innovation Hub”, în cadrul căreia se vor desfășura un workshop care va facilita explorarea prin discuție a modalităților de implicare ale studenților din diasporă și celor de acasă în activități de dezvoltare în Moldova (antreprenoriat, educație, activități sociale, culturale etc.).

Partea a doua va conține festivitatea de premiere a laureaților rubricii „Excelență”. În parteneriat cu Foreign Investors Association (FIA), Gala Studenților va oferi și un Premiu Mare unuia dintre laureații ediției a VI-a.

MEME

De asemenea, evenimentul, conform tradiției, va găzdui proiectul „Reveniri care inspiră”, inițiat și gestionat de AO „Forumul Absolvenților Reveniți” (FAR). Prin intermediul acestei categorii, vor fi promovate realizările tinerilor reveniți în Republica Moldova după absolvirea studiilor peste hotare.

Echipa menționează că și în acest an vor beneficia de sprijinul asociației Oberliht, AUF (Agence universitaire de la Francophonie), Vinaria din Vale, cărora li se alătură pentru prima dată POT music, Erasmus +. Europarlamentarul Siegfried Mureșan, de asemenea a transmis un mesaj de susținere pentru organizatorii GSORM și a încurajat tinerii să participe la concurs:

Tinerii care se conformează criteriilor de eligibilitate ale concursului, sunt încurajați să depună dosarele aici, iar pentru cei care ar dori să facă parte din rubrica „Reveniri care inspiră”, formularul de aplicare este disponibil aici.