Candu promite că va protesta alături de Sandu și Năstase, dacă ultimii vor fi excluși din cursa electorală

gtryu-1030×515

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat că va protesta alături de Maia Sandu și Andrei Năstase dacă aceștia vor fi excluși din cursa electorală din cauza comisiei cu privire la activitatea „Open Dialog”. Declarațiile au fost făcute de acesta în cadrul unei conferințe de presă din timpul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Întrebat despre anumite „îngrijorări” exprimate de mai mulți experți și deputați ai opoziției, precum că ar exista pericolul ca Maia Sandu și Andrei Năstase să nu fie înregistrați, Candu a spus că el nu ar fi de acord cu o așa decizie, și nu crede că va fi luată vreodată.

„Dacă Maia Sandu sau Năstase vor fi expluși din cursă voi ieși cu ei de mânuță în piață să protestez”, a spus Candu.

Amintim că plenul parlamentului a votat, pe 4 octombrie, pentru crearea comisiei de anchetă care va investiga imixtiunea Fundaţiei Otwarty Dialog” (Dialog Deschis în treburile interne ale Republicii Moldova și finanțării (eterne) a unor partide politice din Republica Moldova. PLDM și PL au refuzat votarea acestui proiect de lege, deoarece acest document vine să intimideze opoziția extraparlamentară.

Proiectul de lege prezentat de la tribuna parlamentară de către democratul Sergiu Sîrbu a fost criticat dur de către PLDM și PL.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente