Legea privind „Autostrada Unirii” a fost adoptată în România. Autostrada va începe în Moldova și va avea o lungime de 320 km

timthumb

Proiectul legislativ care prevede construcția Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”, care va începe din Ungheni, a fost adoptată de Camera Deputaților din România. 

Legea adoptată prevede ca autostrada va avea o lungime de 320 de km și va porni de la granița cu Republica Moldova, unde va începe cu un pod peste Prut. Autostrada va fi făcută din fonduri europene iar proiectul trebuie să demareze în 30 de zile de la promulgarea legii de către președinte. „Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a propunerii legislative”.

Dintre deputații prezenți la ședință, Pentru au votat 261, Contra – 2, Abțineri – 5, Nu au votat – 1.

Proiectul a fost inițiat de parlamentari ai PMP, dar are susținerea tuturor formaţiunilor politice.  Autostrada A8 începe la graniţa de est printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş, scrie digi24.ro. 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente