Numărul cazurilor de viroze a crescut în Capitală. Peste 2500 de persoane au ajuns în spital

raceala-1-1280×720

Peste 2500 de persoane din capitală au ajuns săptămâna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute. Anunțul a fost făcut astăzi de către şeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru, în ședința săptămânală a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

Conform datelor, numărul cazurilor de viroze a crescut față de săptămâna trecută, când s-au înregistrat peste 2300 de cazuri, transmite MOLDPRES.

„Cei mai afectați sunt copiii cu vârstele de până la 4 ani – 959 de cazuri și copii cu vârste între 5 și 14 ani – 738 de cazuri. Din numărul total de bolnavi, 58 au fost spitalizați. Cazuri de gripă nu au fost înregistrate”, a afirmat Olaru.

În prezent, în toate instituțiile medicale are loc vaccinarea antigripală a persoanelor din grupurile cu risc sporit de infectare.

Tot săptămâna trecută, în capitală, au fost înregistrate 15 cazuri de tuberculoză și două cazuri de rujeolă.

Totodată, în aceeași perioadă, circa 300 de persoane s-au adresat la medic cu maladii infecțioase și intoxicații. Din numărul total, 165 de pacienți au acuzat diaree, dintre aceștia 130 au fost copii. Numărul cazurilor fiind mai mic față de săptămâna trecută. În total, peste 100 de bolnavi au fost spitalizați, ceea ce reprezintă circa 62%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente