Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în aceste zile, se află într-o vizită oficială în Dubai unde a participat la Conferința Globală a Reședinței și Cetățeniei. În cadrul acestui eveniment, ministrul a vorbit despre importanța dobândirii cetățeniei Republicii Moldova prin investiție, dar și despre beneficiile pentru economia țării.

„Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții va stimula creșterea economică, va inspira industriile locale și va facilita dezvoltarea societății în general. Din fondurile colectate se va investi în infrastructură, educație și alte proiecte și direcții de importanță strategică pentru Republica Moldova.  Mai mult, pașaportul moldovenesc va permite cetățenilor străini să viziteze peste 20 de țări ale zonei Schengen”, a declarat Chiril Gaburici.

Sophia este un robot umanoid dezvoltat de către compania Hanson Robotics din Hong Kong. Ea a fost concepută pentru a învăța și a se adapta la comportamentul uman pentru a lucra cu oameni și a fost intervievată în întreaga lume. În octombracie 2017, ea a devenit cetățean al Arabiei Saudite, fiind primul robot care a primit vreodată cetățenia unei țări.