Nu contează care este sistemul de operare pe care îl folosești la calculatorul tău, sunt câteva momente care te vor ajuta să-ți faci munca mai ușor și rapida. Aici vorbim despre „secretele” tastaturii. Este suficient să cunoști câteva combinații de taste „fericite” și vei observa că productivitatea ta este mai mare.

Mai jos găsești 13 combinații de taste care fără îndoială îți vor optimiza munca pe calculator și îți vor economisi din timp:

#1. F2 – Această tastă te ajută să redenumești ușor dosarele și fișierele, doar cu un singur click.

takprosto.cc

#2. ALT + F4 – Această combinație te ajută să închizi rapid o ferestre sau un program.

takprosto.cc

#3. ALT + Backspace – S-a șters accidental o bucată din text? Nu-ți fă griji, datorită acestei combinații o poți restabili.

takprosto.cc

#4. CTRL + SHIFT + N – O tastă fierbinte multifuncțională. Dacă apăsați această combinație pe desktop (sau într-un alt folder), veți crea un nou folder. În Google Chrome, această combinație creează o filă nouă.

takprosto.cc

#5. CTRL + T – Această combinație deschide o nouă filă în orice browser.

takprosto.cc

#6. CTRL + SHIFT + T – A închis accidental o filă importantă? Această combinație deschide ultima filă închisă.

takprosto.cc

#7. ALT + TAB – O chestie utilă! Vă permite să comutați toate ferestrele deschise.

takprosto.cc

#8. CTRL + Esc – Deschide meniul de pornire.

takprosto.cc

#9. Windows + L – Mulți oameni cred că tasta Win este inutilă, dar nu este așa. De exemplu, această combinație vă ajută să vă deconectați rapid. Această funcție este utilă pentru cei care își părăsesc frecvent locul de muncă și nu doresc ca cineva să le folosească computerul.

takprosto.cc

#10. Windows + M – O altă combinație utilă cu tasta Win, care ajută la scăderea ecranului aglomerat. Apăsând aceste taste, veți reduce la minimum toate ferestrele din bara de activități.

takprosto.cc

#11. Windows + TAB – O combinație care vă permite să vedeți toate ferestrele deschise în prezent.

takprosto.cc

#12. Shift + Delete – O combinație utilă, dar cu ea trebuie să fii atent. Aceasta șterge fișierele, ocolind coșul de gunoi, dar să le întorci înapoi nu va fi atât de ușor.

takprosto.cc

#13. CTRL + ALT + DEL – Această combinație este o baghetă magică: Deschide managerul de sarcini.

takprosto.cc