Recomandările lunii noiembrie. Evenimente pe care să nu le ratați în ultima lună de toamnă din acest an

44054671_2082825355116909_3599443758124367872_n

Deși calendarul ne arată deja cifra 4 și parcă simțim iarna fiind tot mai aproape de ușa noastră, totuși luna noiembrie de abia a început și promite să fie plină de distracție. Pentru seri calde și după-amiezi drăgăstoase, noi vă recomandăm evenimente minunate pentru o lună de noiembrie memorabilă.

8-13 noiembrie – Săptămâna filmului polonez la Chișinău

Cele mai recente filme poloneze premiate la Cannes, Berlin și la alte festivaluri vor putea fi văzute de spectatorii din Chișinău în timpul celei de-a 14-a ediții a festivalului CinePOLSKA, în perioada 8-13 noiembrie 2018. Sunteți invitați la cinematograful Odeon, unde proiecțiile vor începe la ora 19.00.

Filmele au subtitrare în limba română. Intrarea va fi liberă.

În program:
8.11, ora 19.00 – Războiul rece / Zimna wojna (regia Paweł Pawlikowski)
9.11, ora 19.00 – Atac de panică / Atak paniki (regia Paweł Maślona)
10.11, ora 19.00 – Cel mai rapid, cel mai puternic / Najlepszy (regia Łukasz Palkowski)
11.11, ora 19.00 – O noapte liniștită / Cicha noc (regia Piotr Domalewski)
12.11, ora 19.00 – Grădina speranței / Azyl (regia Niki Caro)
13.11, ora 19.00 – Păsările cântă în Kigali / Ptaki śpiewają w Kigali (regia Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze)

Detalii găsiți AICI.

8 noiembrie – Dan Bălan: Ventigo

Cântărețul moldovean Dan Bălan vine la Chișinău cu un nou concert. Evenimentul face parte dintr-un turneu european și va avea loc pe 8 noiembrie la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

Spectacolul se numește „Ventigo” și presupune un concept realizat cu cea mai bună echipă din estul Europei, spun organizatorii. Concertul „Ventigo” va include toate hiturile vechi și noi ale artistului, și face parte dintr-un turneu european care începe cu Kiev, Odesa, Harkov și Chișinău.
După desființarea trupei O-zone, Dan Balan și-a început cariera solo, single-urile lansate devenind hituri în spațiul est-european.

Detalii despre eveniment puteți găsi aici.

9 noiembrie – Kontrast

Moldo Crescendo prezintă un nou concept de concert, care este, în continuare, menit să popularizeze muzica clasică. De data aceasta, marilor opere ale artei muzicale li se va putea alătura mediul de afaceri din Moldova.

Antreprenorii și managerii vor putea să-și petreacă timpul și să facă schimb de idei într-un mediu cultural diferit – cu compoziții interpretate la pian de Marcel Lazăr, un pianist tânăr și talentat, în spatele căruia este, printre altele, una dintre cele mai prestigioase școli de muzică din Europa – Universitatea Mozarteum din Salzburg.

Ideea networkingului muzical aparține echipei Kontrast, un grup de companii, care lansează constant un șir de servicii și produse pe piața locală, fiind, de asemenea, distribuitorul exclusiv al cafelei germane Dallmayr. Acesta este motivul pentru care oaspeții evenimentului, toți fără excepție, vor fi serviți cu cafea aromată. Iar, discuțiile la cafea, după cum se știe, devin mai plăcute.

Tema primului concert va fi contrastul – un fenomen, care există în orice, în artă, în muzică. Concertul se va desfășura într-un cadru neformal, cu cele mai bune interpretări caracteristice spectacolelor susținute de Moldo Crescendo. Vor fi interpretate lucrări compuse între 1722 și noiembrie 2018.

Intrarea are loc pe bază de invitații. La fel, în vânzare sunt puse un număr limitat de bilete pe iTicket.

9 noiembrie, 2018, ora 18:30
Jolly Alon, Chișinău
Detalii AICI.

10 noiembrie – Ignite Chișinău: The Future

Ignite Chisinau revine cu noi forțe! La cea de-a cincea ediție, veți avea ocazia sa ascultați discursuri despre ce tehnologii și inovații a mai pus la cale viitorul pentru noi. Ediția „Ignite Chisinau: the Future” va reuni, pe 10 noiembrie, 20 de oameni și 20 de păreri reflectate în câte 5 minute, care ne vor clătina viziunile despre lumea digitală și proiecția omului în viitor. Bilete AICI.

11 noiembrie – Friends:YARD SALE

La 11 noiembrie, sunteți așteptați la Yard Sale, unde totul va fi ca în serialul îndrăgit Friends.

În programul zilei:

# O clonă a cafenelei Central Perk cu acea canapea devenită legendă
# Foto locații incredibile pentru iubitorii de selfie și fotografii cu prietenii
# Speed-dating de 3 minute pentru ca să-ți găsești perechea
# Pentru cei mai înrăiți fani – Quiz despre Friends
# Piese hazlii din colecția Phoebe Buffay – LIVE
# Votare pentru cel mai iubit erou – va fi provocator
# Proiectarea a celor mai haioase momente din toate cele 10 sezoane

Desigur că nu va lipsi:

# Foodcort enorm cu mâncare, dulciuri și băuturi
# Shopping de neuitat: reduceri la haine, obiecte handmade, decorațiuni, plante și nu doar atât
# Expoziție cu lucrări de artă urbană
# Zona de joacă pentru copii cu ateliere de creație
# Fussball, karaoke, djenga
# Muzică, veselie, relaxare și dispoziție bună

Urmărește AICI detaliile.

12 noiembrie – Întâlnirile TVR Moldova cu Vasile Şeicaru

Celebrul folkist român Vasile Şeicaru este invitatul special al seratei culturale „Întâlnirile TVR MOLDOVA” din data de 12 noiembrie 2018. Evenimentul, moderat de Alexandru Grecu, va începe la ora 18:30, la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale”.

Serata de creaţie va fi dedicată vieţii şi activităţii marelui artist Vasile Șeicaru, reprezentant al generaţiei de aur a folkului românesc. În faţa publicului din Chişinău, cântăreţul va depăna amintiri, va rememora poveţele marelui Adrian Păunescu, care au avut un rol decisiv în formarea sa ca artist. Va fi o seară cu poveşti despre folk, Cenaclul „Flacăra”, generaţia de azi şi cea de mâine, despre creaţie şi viaţă, dar şi cu destăinuri despre credinţă, dragoste, sentimente, adevăr. Puteți urmări detaliile pe pagina de Facebook.

16 noiembrie – Celebrarea reușitelor și a viitorului fetelor în tehnologii

Cea de-a patra ediție a Forumului Anual va aduce împreună comunitatea de fete și parteneri pentru a celebra reușitele programului GirlsGoIT și viitoarea direcție de dezvoltare. Veți avea ocazia să cunoașteți istoriile inspiraționale ale ambasadoarelor GirlsGoIT în domeniile educație, antreprenoriat și carieră în tehnologii. Forumul Anual GirlsGoIT 2018 este organizat în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova și susținut de Ministerul Muncii, Afacerilor Sociale, Sănătății și Protecției Consumatorului – Sozialministerium și Ellation Moldova. Pentru înregistrare accesați acest link.

17 noiembrie – Luna Amară /Lansare Album + Coma live

Luna Amara revine la Chișinău, cu prezentarea celui de al 7-lea album [NORD].  Luna Amară este o formație de muzică rock, originară din Cluj-Napoca și fondată în 1999. A avut onoarea să urce pe aceeași scenă cu Faith No More, Clawfinger, Incubus, Paradise Lost, Exploited, Apocalyptica, HIM și mulți alții.

Coma este o formație de nu-metal românească, înființată în anul 1999, în Bucuresti, a cântat, de-a lungul timpului, în deschiderea concertelor unor trupe precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Therapy?, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

Pentru mai multe detalii despre programul serii, accesați pagina de Facebook a evenimentului.

19 noiembrie – Concert „Fii eroul unui copil”

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) împreună cu Vali Boghean și band-ul său anunță o nouă ediție a concertului „FII EROUL UNUI COPIL”! Evenimentul va avea loc la 19 noiembrie 2018, când întreaga comunitate mondială marchează Ziua Internațională de Prevenire a Abuzului față de Copii.

Proiectul este inițiat de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) și are drept scop acumularea de fonduri pentru reabilitatea copiilor victime ale violenței. Detalii aflați aici.

27 noiembrie – Spectacolul „Copiii foametei. Mărturii”

La Teatrul „Mihai Eminescu” are loc spectacolul „Copiii Foametei. Mărturii.” de Alexei Vakulovski, bazat pe mărturiile supraviețuitorilor foametei din 1946-1947. Spectacol a fost premiat la gala premiilor UNITEM 2015 „Premiul pentru abordarea istoriei neamului în arta teatrală”. Vedeți aici detalii.

30 noiembrie – Gala Generozității

Gala Generozității vă invită la cea de-a V-ea ediție pentru a celebra generozitatea printr-un concert inedit, alături de diva operei – Valentina Nafornița. O ediție cu noi surprize și nume răsunătoare în întreaga lume, care vin să susțină cauza CCF/HHC Moldova „O casă și o familie pentru fiecare copil’’. Un eveniment anual major care invită publicul la un spectacol unic dedicat celor peste 1000 copii care încă se mai află în orfelinate, lipsiți de afecțiune familială.
Biletele sunt în vânzare pe iTicket.md. Aflați detalii aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente