Recomandări diez: 28 de grupuri pe care să le urmărești dacă ești nou pe Reddit

reddit_bobblehead

Atunci când te saturi să urmărești viața personală a prietenilor tăi de pe Facebook sau Instagram și simți că ai vrea să afli despre ceva nou într-un mod unic, amuzant pe alocuri, și chiar interactiv de multe ori, poți găsi o alternativă de conținut pe Reddit. Dacă ești nou pe această rețea de socializare, noi îți recomandăm câteva subreddituri (grupuri de interese) pe care ai putea să le urmărești. Treptat, vei vedea că ți se deschide o gamă largă opțiuni, în funcție de pasiunile sau temele care-ți prezintă interes.

Chestia bună despre Reddit este că administratorii fiecărui subreddit țin foarte mult la veridicitatea informației distribuite, sursa acesteia și valoarea informațională (în funcție de tema grupului, desigur), fapt pentru care experiența pe Reddit devine utilă și interesantă. Mai mult, ai acces la o mulțime de utilizatori inteligenți, care au scopul de crea și a urmări conținut interesant.

Mai jos, vedeți câteva recomandări de subreddituri. Ulterior, putem reveni cu recomandări pentru domenii de interes separate.

r/photoshopbattles –  pentru conținut lucrat în Photoshop, pentru a arăta cât de bine imaginile pot fi manipulate doar prin câteva clickuri într-un software specializat.

r/unexpected – pentru diverse imagini, video-uri sau gif-uri care comunică ceva neașteptat.

r/theydidthemath – acest grup vine să răspundă la întrebarea pe care măcar o dată în viață, fiecare dintre noi și-a pus-o: „La ce mă va ajuta matematica în viața de zi cu zi?”. Câteva exemple de întrebări dezbătute de utilizatori:

[Request] If the earth moved 1 km/h slower, how longer would our day be?

[Request] How many times in a year would my neighbours and I be in a poop train?

[Request] There’s an election to be part of a commity. 28 people (including the candidates) can vote for 5 candidates each. There are 11 candidates. How many votes (minimum) would it take for a candidate to be guaranteed a place in the commity?

r/oddlysatisfying – un grup pentru lucruri mici, drăguțe, dar care ne oferă o senzație inexplicabilă de satisfacție.

This rose from my grandma’s house. She’s been gone 14 years and my mom and I still tend to the rose bush. from r/oddlysatisfying

img1

r/funny – se prezintă ca cel mai mare depozit de amuzament de pe Reddit.

r/mildlyinfuriating – un grup pentru miile de momente enervante pe care le întâlnim zilnic, online sau offline.

The first result when searching „Bohemian Rhapsody lyrics” on Google says its from ‘Panic! at the Disco’ from r/mildlyinfuriating

img2

r/beamazed – un grup pentru cei care vor să se lase uimiți de lucruri întâmplătoare.

r/educationalgifs – Gif-urile, deși sunt scoase din contexte mai largi de obicei, pot fi mijloace interesante de a distribui informații. Grupul își propune să distribuie Gif-uri educaționale, care să explice diverse procese greu de înțeles, așa ca reacții chimice, cum lucrează anumite mașini sau cum cresc plantele.

r/interestingasfuck – un grup pentru a distribui aproape tot ce este considerat interesant.

r/dataisbeautiful –  e locul perfect pentru cei interesați de date și statistici. Aici, utilizatorii le distribuie în format vizual și apoi discută despre acestea în comentarii.

r/europe – e un grup care te ține informat cu toate lucrurile importante care au loc în Europa. De obicei, reușește să aprindă dezbateri intensive între utilizatori.

r/iama – I am A (ask me anything) – e o platformă deschisă pentru oricine vrea să vorbească din experiența personală sau profesională. Astfel, majoritatea postărilor încep cu „Sunt persoana X, fac/am făcut asta. Întreabă-mă orice.” O postare populară, recent publicată, a fost cea a jurnalistului rus Alexey Kovalev, care a decis să discute deschis despre cum e să fii jurnalist în Rusia, cum e să lupți cu armata de trolli aservită guvernării, dar și alte detalii din cariera sa.

I’m Alexey Kovalev, an investigative reporter from Russia. I’m here to answer your questions about being a journalist in Russia, election meddling, troll farms, and other fun stuff. from r/IAmA

img3

Postările date acoperă o gamă largă de interese:

I’m Taylor Ford, the guy behind the strange photo of the giant chicken in a happy meal box (r/hmmm yesterday). AMA! from r/IAmA

r/instant_regret – un grup cu postări diverse despre momente pe care oamenii le regretă.

r/historyporn – locul ideal pentru cei pasionați de istorie și fotografii documentare.

r/designporn – aici vei găsi imagini de calitate înaltă cu design interesant, inclusiv de arhitectură, grafică, industrial, mobilă ori de produs.

r/mapporn – un loc pentru iubitorii de geografie și hărți de tot felul.

Top 10 Busiest Flight Routes in 2017 from r/MapPorn

img4

r/mildlyinteresting – un grup pentru postări delicat de interesante.

r/natureisfuckinglit – pentru cei care adoră să se lase impresionați de minunățiile naturii.

r/whatisthisthing – „Dacă vezi ceva și nu știi ce e asta, atunci acesta e locul perfect unde poți să afli un răspuns”, cam așa se descrie grupul.

r/todayilearned – Învățăm lucruri interesante în fiecare zi, de asta utilizatorii sunt îndemnați aici să împărtășească lucruri interesante pe care le-au învățat „azi”.

r/woahdude – pentru cei care vor să fie impresionați de imagini bizare, stranii, psihedelice, care anulează tot ce știam și credeam despre ceva până în acel moment.

r/whatcouldgowrong – un loc în care utilizatorii sunt invitați să învețe ce să NU facă dacă nu vor să ajungă în situații neplăcute.

r/ArtPorn – pentru iubitorii de artă și frumos.

 r/worldnews – pentru știri din întreaga lume.

r/booksuggestions – pentru cititori și cititoare.

Mai aproape de casă…

r/moldova – știri despre Moldova, comentarii, meme-uri, gif-uri.

r/romania – știri despre România, comentarii, meme-uri, gif-uri.

 r/ANormalDayInRussia – acest subreddit vrea să răspundă la întrebarea „ Ce se întâmplă în Rusia într-o zi normală?”

*Dacă aveți și alte sugestii, nu ezitați să le lăsați în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente