Juriul de la concursul internațional de fotografie Siena International Photography Awards a desemnat cele mai bune fotografii ale anului 2018 la diferite categorii. Cele mai bune proiecte au fost selectate din 48 de mii de cereri ai participanților din 156 de țări.

Zac Lowry. La categoria Călătorii și aventură, imaginea dramatică a lui Zac Lowry ilustrează un bărbat care trece printr-un punct de control în partea de vest a mosoului, purtând fiul său rănit în brațe.

David Chancellor. Documentalistul englez, David Chancellor, este câștigătorul categoriei „Povestiri”. Acesta realizat un proiect documentar cum în Africa vânătoarea de animale reprezintă un sport pentru bogați.

Fotograful din Chile, Francisco Negroni, a câștigat la categoria „Frumusețea naturii”, cu imaginea de lumină strălucitoare care „rupe” cerul, în timpul erupției vulcanice (Calbuco).

Amos Nachoum a devenit câștigătorul categoriei „Animale”. A prins momentul în care un sigiliu de leopard vrea să înghită un pinguin.

Fotograful german, Klaus Lenzen, german, a învins la categoria „Culori comune”cu o fotografie realizată în vara anului 2107 în timpul unui triatlon în Media Harbor din Dusseldorf.

Sina Falker a câștigat în categoria specială a „Schițelor colorate”, cu o imagine realizată dis-de-dimineață, când bărcile se adună pe piața plutitoare a lui Lok Baintan din Indonezia.

Olandezul Marcel van Balken, este câștigătorul categoriei „Monochrome” cu o imagine care scoate în evidență arhitectura stației centrale Arnhem din Olanda.

În categoria „Persoane și chipuri captivante” a câștigat malaysianul David Nam Lip Lee, cu imaginea minunată a unui copil din tribul Suri din Etiopia, cu fața încadrată printre brățările metalice tradiționale.

Fyodor Savintsev a câștigat în categoria „Arhitectură și spații urbane”, cu imaginea unor vile în apropierea orașului Arhanghelsk. Casele apar după o ninsoare puternică.

Fotograful spaniol, Ajuriaguerra Saiz Pedro Luis, este câștigătorul categoriei „Sport în acțiune”, cu o imagine extraordinară în care prinde momentul saltului decisiv al sportivului.

Fotograf din China, Yinzhi Pan, a luat primul loc la categoria „Under 20”, cu fotografia sa frumoasă a unui tânăr pescar pe Lacul Inle, pe platoul Shan, în Myanmar.

Jacopo Rigotti a obținut o mențiune onorabilă din categoria „Păsările în mediu lor de habitat”. În imagine se vede cum o pupăză își hrănește puiul.

Încă un premiu de mențiune l-a câștigat fotograful Zakirul Mazed Konok. Acesta a fotografia momentul în care o broască dorea să mănânce furnicile, însă singur se află în pericol. În imagine vedem cum furnicile s-au unit în luptă cu broasca.

Premiul „Fotograful anului” a ajuns în mâinile lui K.M. Asad din Bangladesh pentru fotografia „Victima luptelor”.Etnia Rohingya din Myanmar este pe cale de dispariție din cauza regimului din Myanmar care a început „lichidarea” acestor oameni.

Fotograful Mohd Nazri Sulaiman a câștigat un premiu remarcabil în categoria „Fețe și personaje fascinante” pentru fotografia în care apare un băiat care hrănește o vacă în Malaezia