(doc) Ala Valenga, doctora agresată la locul de muncă, va primi 250 de mii de lei. Tânăra a câștigat procesul împotriva Spitalului Municipal nr.1

ala-valenga-800×450

Ala Valenga, agresată la locul de muncă în primăvara acestui an, a câștigat procesul împotriva Spitalului Municipal nr.1. Conform hotărârii Judecătoriei Centru, spitalul trebuie să îi achite doctorei 250 de mii de lei. 

Instanța, a catalogat agresiunea supra Alei Valenga, drept accident la locul de muncă. Prin aceeași hotărâre, Spitalul Clinic Municipal este obligat să plătească despăgubiri morale și materiale, dar și venitul pe care l-ar putea avea, deoarece medicul nu s-a putut întoarce la muncă din cauza traumelor.

Prin urmare, instituția este obligată să plătească 50.000 de lei despăgubiri morale, 4.000 de lei despăgubiri materiale și o îndemnizație de peste 177.000 lei pentru pierderea capacității de muncă. Cheltuielile de judecată, de 12 mii de lei, urmează să-i fie returnate Alei.

Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel în 30 de zile.

 

 

u

Ala Valenga, șefă de secție la Spitalul Municipal Nr.1 a fost agresată de soțul unei paciente decedate. Instituția, însă, nu a catalogat acest fapt drept un incident drept agresiune la postul de muncă, evitând astfel să-și asume responsabilitatea pentru angajata sa. Mai multe despre acest caz găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente