Soci, o destinație de vacanță inedită! Ce surprize te pot aștepta acolo

sochi-1877614_960_720

Orașul din Rusia cu deschidere la Marea Neagră, Soci, poate fi o surpriză foarte plăcută dacă doriți să vă petreceți vacanța nu foarte departe de casă și la prețuri accesibile.

Sochi este cunoscut ca o stațiune de vară primitoare, cu multe activități și evenimente pentru vizitatorii ei. Localizat pe coasta Mării Negre, aproape de granița dintre Rusia și Georgia, Soci are o populație de 350.000 de locuitori, însă are și foarte mulți turiști. Orașul a fost fondat în 1838 și, chiar și în prezent, este considerat cea mai importantă stațiune balneară și de agrement din Rusia. I se mai spune și “capitala” neoficială a “Rivierei caucaziene” și este considerată o stațiune luxoasă.

An de an, aici se organizează evenimente interactive, sociale, sportive și culturale ce au crescut numărul turiștilor. Popularitatea orașului rusesc a crescut semnificativ în anul 2014, atunci când a fost ales gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă din acel an. Autoritățile din Rusia au investit nu mai mult, nici mai puțin decât 12 miliarde de dolari în micul oraș de la Marea Neagră pentru a fi pregătit să găzduiască un asemenea eveniment. De atunci, Soci a fost pe lista de vacanțe a oamenilor din întreaga lume. Cum este aproape de Moldova, o mică escapadă la Soci este binevenită oricând.

Cum puteți ajunge aici? În primul rând, cel mai la îndemână transport este bineînțeles avionul. Mai multe companii au zboruri directe Chișinău-Sochi, printre care Aeroflot, FlyOne, S7 Airlines. Prețurile diferă în funcție de perioada și de momentul în care le cumpărați, însă se încadrează între 150 euro și 300 euro. Puteți desigur să porniți la drum cu mașina și să vă calculați în cât timp puteți parcurge cei aproximativ 930 de km de la Chișinău la Soci.Există bineînțeles și varianta trenului, însă itinerariul poate avea mai multe etape, așa că trebuie să cumpărați mai multe bilete de tren. În privința vizei, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Rusia fără viza, doar cu pașaportul. Dacă sunteți cetățean al României însă, va trebui să faceți rost de o viză turistică, ce se poate obține de la Ambasada Rusiei.

sochi1

Cazarea diferă foarte mult în funcție de bugetul fiecăruia, însă prețurile sunt mai mult decât accesibile. La un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, pentru un sejur de două persoane, șapte nopți, în luna noiembrie, veți putea plăti doar 135 de euro – în afara sezonului. În plin sezon, fiind o cerere destul de mare, veți ajunge să plătiți chiar 800-900 de euro.

Ce puteți să faceți acolo? Dacă veți merge în timpul verii, este de înțeles că plajele vă așteaptă gata aranjate cu șezlongurile pregătite. Însă, dacă doriți să dați o fugă să vă relaxați primăvara, toamna sau chiar iarna, aflați că există o sumedenie de evenimente de tot felul care vă vor ocupa programul și vă vor delecta. De exemplu, în luna martie anul viitor, va avea loc Festivalul Peștelui. Veți putea vedea toate echipamentele ce țin de pescuit, preparat peștele sau degustat. Mai mult, în luna mai a anului 2019, vă așteaptă Festivalul Berii, unde puteți degusta sute de tipuri de bere, veți putea vedea cum se produce berea și ce ingrediente sunt necesare. Dacă sunteți pasionat de poker, aflați că, la Soci, liderul în gaming online, PokerStars, organizează European Poker Tour Open Soci, unde puteți întâlni jucători profesioniști de poker celebri. Ca să vă convingeți că este o stațiune extrem de dinamică și activă, tot anul viitor, în luna septembrie, se va organiza o expoziție internațională de modă și bijuterii, așa că pasionații de pietre prețioase și de prelucrarea lor sau cei care îndrăgesc hainele se vor simți ca la ei acasă.

sochi2

Cea mai importantă atracție este Parcul Dendrariu, ce a fost înființat în jurul unei foste reședințe de vacanță a familiei imperiale. Și Delfinariul din Soci merită văzut, împreună cu Teatrul din Soci. Plajele au un nisip alb și fin, iar doritorii de senzații tari pot opta pentru scufundări, schi nautic sau plimbări cu barca.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente