Colecția lui Neil Armstrong este scoasă la licitație. Doritorii vor putea achiziționa obiecte aduse din misiunile spațiale

14234944301423494906

Nu a păstrat tot, ci aproape tot: mii de obiecte acumulate de-a lungul vieţii sale de Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, mai ales zeci de suveniruri aduse din misiunile sale spaţiale, vor fi vândute joi şi vineri la o licitaţie în Texas, relatează AFP.

Nimeni nu ştia câte a strâns, în cei 82 de ani de viaţă, cel care a păşit pe Lună la 20 iulie 1969. Nici măcar copiii lui. După moartea lui Neil Armstrong, în 2012, ei au descoperit această comoară, depozitată la el acasă sau în casa fostei sale soţii, scrie agerpres.ro.

De la cele istorice, precum combinezoane, drapele sau medalii aduse din celebra misiune spaţială Apollo 11, şi până la cele anecdotice, precum o insignă a echipei de fotbal din liceul său. Destule pentru a putea alimenta muzeul Armstrong, situat în Wapakoneta (Ohio), oraşul său natal, sau Muzeul Naţional al Aerului şi Spaţiului din Washington.

Dar, având în vedere că multe din aceste obiecte fuseseră deja oferite acestor instituţii, fiii săi Rick şi Mark Armostrong au preferat să scoată la licitaţie restul colecţiei. Peste 2.000 de loturi vor fi propuse la vânzare, joi şi vineri, în luna noiembrie şi apoi în mai şi noiembrie 2019.

Elementul central al licitaţiei va fi drapelul american dus în călătoria pe Lună, dar care nu a fost înfipt pe solul selenar şi care este mai mare decât majoritatea celor care au fost duse în misiunile spaţiale. Steagul este estimat la 75.000 de dolari de Heritage Auctions, casa care se ocupă de licitaţie.

Rick şi Mark nu ştiau de existenţa multor obiecte, deoarece tatăl lor expusese doar o infimă parte din aceste suveniruri în casa părintească. Cei doi fraţi preconizează să dedice încasările obţinute din licitaţie înfiinţării unei fundaţii şi să facă donaţii unor organizaţii.

Mai mult decât aceste obiecte, ei preţuiesc amintirea tatălui lor. „Amintirile, lecţiile de viaţă pe care ni le-au dat părinţii noştri sunt valorile care contează cel mai mult pentru noi”, au subliniat ei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente