Cel mai important eveniment dedicat tehnologiilor informaționale și securității cibernetice, „Moldova Cyber Week 2018”, a fost lansat pe 29 octombrie, în prezența autorităților, experților internaționali, a profesioniștilor cu renume precum și a reprezentanților mediului universitar. Scopul evenimentului este de a dezvolta ecosistemul virtual, de a spori consolidarea securității cibernetice, de a scoate în evidență inovațiile din sfera tehnologiilor informaționale și de a permite stabilirea parteneriatelor în spațiul online la nivel regional și internațional.

Evenimentul se va desfășura 5 zile, timp în care participanții vor avea posibilitatea de a afla care sunt ultimile tendințe în domeniul tehnologiilor informaționale, de a prevedea împreună cu experții soluții, norme și reguli de comportament recomandate spre aplicare în mediul online și de a testa practic metode eficiente și optime de prevenire a atacurilor cibernetice.

În următoarele zile se vor desfășura work-shopuri și activități tematice care au ca scop construirea unui viitor digital securizat. Desfășurate după formatul Cyber Drill, participanții își vor putea testa capacitățile de reacție la atacuri cibernetice, fiind ghidați de experți notorii din cadrul Bitdefender, ITU, CybExer Technologies, Deloitte, Cisco, CyberServices, FancyFon și Trend Micro.

Pe 1 noiembrie vor avea loc workshop-uri tematice organizate în sesiuni paralele, în cadrul cărora vor fi puse în discuție aspecte ce țin de protecția datelor cu caracter personal și soluțiile avansate de securitate, în contextul noului Regulament General privind Protecția Datelor (GDPR), precum și soluții avansate de securitate prezentate de experți CISCO.

În ultima zi a evenimentului, pe 2 noiembrie va avea loc un work-shop tematic -„Safe Kids”, care are drept scop creșterea nivelului de conștientizare și informare a riscurilor la care pot fi expuși copiii atunci când navighează în mediul online. Reprezentanții  Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, partenerii din cadrul Centrului Internațional “Lastrada” și Moldcell, experții din Polonia și Biroul Federal de Investigații precum și din cadrul companiei Bitdefender, vor stimula și încuraja participarea copiilor, adolescenților, părinților și a profesorilor în crearea unui mediu digital sigur bazat pe informare și comunicare.

„Moldova Cyber Week 2018” este organizat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC), sub patronajul Cancelariei de Stat și al Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Centrul de Excelență „Tekwill”, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) și Reliable Solutions Distributor.