(foto) Cum învață elevii de la Complexul Educațional Cotul Morii, Hîncești, să protejeze mediul înconjurător

20181011_171245-3264×1632

Elevii din clasa a VIII-a, de la Complexul Educațional Cotul Morii, Hîncești, învață să protejeze mediul înconjurător. Timp de opt luni, aceștia vor avea grijă de un teren din localitate.

Ideea aparține profesoarei de educație ecologică, Olesea Tanasachi, care i-a îndemnat pe elevi să aleagă un teren cu o suprafață de 30 de metri pătrați, pe care să-l curețe și să-l amenajeze.

Tinerii au fost împărțiți în șapte grupuri a câte trei elevi. Romina, Andreea și Alexandra au ales un teren aflat în apropierea unei fântâni.

„Locul era murdar, sticlele aruncate pe jos, pe copaci erau lipite tot felul de hârtii. Nu m-am așteptat ca oamenii să-și bată joc de localitatea lor”, își amintește Andreea.

Fetele au decis să curețe terenul chiar în a doua zi. Au tăiat crengile uscate, au adunat frunzele, au strâns sticlele din plastic și alte deșeuri. Crengile uscate vor fi folosite în scop decorativ pentru a înfrumuseța locul.

„Ne-am gândit că multe dintre obiectele aruncate ar putea fi refolosite. De exemplu, căldarea pe care am găsit-o o vom folosi drept cuib pentru păsări. Anvelopa va servi drept suport pentru flori. De asemenea, vom instala o masă și un scaun pe care le vom confecționa din scândurile pe care le avem acasă”, spune Alexandra.

Munca elevilor urmează să fie apreciată de primara localității și de profesoara de educație ecologică. Ulterior, terenul va fi transmis elevilor din clasa a VII-a, care vor avea misiunea de a-l îngriji.

Autori: Andreea Bîtu, Alexandra Timotin, Marin Rotaru și Grigore Găină, elevi ai „Complexul Educațional Cotul Morii”, comuna Cotul Morii, municipiul Hîncești.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente