A fost lansat portalul public prosanatate.md. Ce informații utile poți găsi acolo

logo-pe-verde

A fost lansat portalul public www.prosanatate.md care conține informații privind prevenirea și promovarea sănătății. La etapa de lansare, portalul abordează trei factori de risc: consumul de tutun, alcool și regimul alimentar nesănătos.

Aceștia sunt principalii factori de risc comportamentali care contribuie la răspândirea bolilor netransmisibile. Astfel încât, neglijarea acestor riscuri determină o incidența mărită a bolilor cardiovasculare și oncologice asupra populației țării.

Utilizatorii autorizați ai portalului vor fi specialiștii în prevenirea și promovarea în sănătate. Ei vor utiliza e-instrumentul ca pe o sursa directă de diseminare a informațiilor veridice pentru populație. Oricine poate accesa portalul și se informa despre metodele de prevenire a bolilor netransmisibile și despre un mod sănătos de viață.

Portalul specializat pentru promovarea sănătății și prevenirea maladiilor nontransmisibile în Republica Moldova www.prosanatate.md este un produs elaborat în cadrul proiectului „Dezvoltarea e-instrumentelor de acces la informații în prevenirea maladiilor netransmisibile”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente