(foto) Tinerii sunt încurajați să cunoască mai multe despre Centrele de Sănătate din rețeaua Youth Klinic

LSD_7483

Vineri, 25 octombrie 2018, în orașul Ungheni, a fost dat startul campaniei de awareness și educare a tinerilor despre Centrele de Sănătate din rețeaua Youth Klinic. Campania este desfășurată în cadrul proiectului „Generație Sănătoase”, implementat de Centrul de Resurse la nivel Național în Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CRNSSPT) „Neovita” și Asociația „Sănătate pentru Tineri”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, cu suportul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

În următoarea perioadă, vor fi organizate mai multe acțiuni de informare și cunoaștere a Centrelor de Sănătate din rețeaua Youth Klinic. Printre care și seria de mural painting în toată țara. Vor fi pictate 41 de stații și pereți în toate localitățile în care sunt centre de sănătate prietenoase tinerilor. Desenele murale cu mesaj social vor atrage atenția și într-un mod inedit vor capta atenția publicului care va afla despre existența acestor centre.

LSD_7249

La Ungheni a fost stația de autobuz din preajma Colegiului de Medicină a fost deja pictată.La eveniment au participat mai mulți voluntari, dar și echipa Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor Youth Klinic din Ungheni. Lilia Scurtu, directoarea Centrului a menționat: „Activităţile noastre sunt diferite, prin organizarea meselor rotunde și a şedinţelor de instruire și colaborare, aici voi menționa parteneriatul cu pedagogi și profesori responsabili de educaţie din licee şi gimnazii din tot raionul, reușim să discutăm despre problemele tinerilor și, mai ales, să ne gândim cum îi convingem să vină la centru pentru propria lor siguranță și dezvoltare”.

Viorel Babii, managerul proiectului „Generații Sănătoase”, Asociația Sănătate pentru Tineri, a declarat de la Ungheni: „E o metodă interesantă, creativă care vrea să atragă atenţia, vrea să povestească despre cine suntem noi, cu ce ne ocupăm, care sunt problemele pe care le abordăm, dar cel mai important lucru pe care vrea să-l promoveze această campanie este să încurajeze tinerii să meargă la aceste centre Youth Klinic”.

LSD_7470

LSD_7301

Youth Klinic este o rețea națională de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor, unite sub un singur scop: de a oferi suport specializat, de a preveni anumite situații problematice și de a găsi soluții concrete pentru problemele de sănătate cu care se confruntă adolescenții și tinerii din Republica Moldova.

Datorită suportului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar și a partenerilor externi, în Republica Moldova funcționează 41 de centre în toată țara, inclusiv în UTA Găgăuzia și municipiul Chișinău. În centrele Youth Klinic activează peste 250 de specialiști care anual prestează servicii, asistență medicală și psihologică la peste 200.000 de beneficiari.

LSD_7442

Taguri: #youth klinic
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente