Un poliţist de patrulare a fost reţinut de ofiţerii CNA, după ce a fost denunţat de un bărbat la linia naţională anticorupţie. Denunţătorul a comunicat că poliţistul ar fi pretins de la el 300 de euro ca să nu-l tragă la răspundere pentru conducerea transportului în stare de ebrietate.

Sub controlul CNA, şoferul i-a transmis 200 de euro poliţistului chiar în maşina acestuia de serviciu. Pe numele inspectorului de patrulare a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă.

În prezent, acesta se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 10 ani.

Linia naţională anticorupţie – 080055555. Prin intermediul liniei telefonice, care este activă 24/24,  7 zile pe săptămână,  cetăţenii pot sesiza CNA  despre cazurile de corupţie.

Linia specializată anticorupție- 022-257-333. Prin intermediul liniei telefonice,  care este activă în orele de program  (08.00 – 17.00, de luni pînă vineri), cetăţenii pot sesiza subdiviziunea de securitate internă a CNA despre actele de corupţie comise de angajaţii CNA.