În Moldova se organizează primul maraton al automobilelor electrice, plug-in și hibrid

hybrid

Prima expediție a automobilelor prietenoase mediului va avea loc în Republica Moldova. 10 automobile electrice, plug-in și hibrid cu alimentare electrică vor colinda timp de 5 zile R. Moldova pentru a promova inovația în transportul auto și a arăta performanța automobilelor cu zero emisii.

10 mașini de mărci şi modele variate vor colinda timp de 5 zile Moldova. Cortegiul mașinilor va traversa orașele Orhei, Soroca, Drochia, Bălţi, Ungheni. Automobilele electrice, plug-in și hibrid cu alimentare electrică vor fi încărcate la hotelele de înnoptare și la restaurantele de popas.

Automobilele participante la expediție vor reveni în Chișinău pe 3 noiembrie în Piața Marii Adunări Naționale (ora tentativă 12.45). În această zi participanții la expediție vor împărtăși oamenilor impresiile și experiența de a conduce automobile electrice, plug-in și hibrid.

harta1

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 54 automobile totalmente electrice şi 5 staţii de încărcare, toate în Chişinău.  În 2019, 14 noi staţii de încărcare a automobilelor electrice vor fi instalate pe principalele trasee urbane din Republica Moldova. Achiziţia va fi realizată datorită unui parteneriat dintre Fondul pentru Eficienţă Energetică şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul Proiectului Orașe Verzi Durabile.

Proiectul Oraşe Verzi Durabile, cu o durată de cinci ani: 2018-2022, are un buget total de 2,72 mln. USD, dintre care 2,64 mln USD sunt acordaţi de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) şi 80.000 USD – de PNUD Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente