17 cetățeni moldoveni care se aflau în dificultate în Spania s-au întors în Moldova. Alți cinci au rămas la un alt angajator

658x0_ALBERT_SPAIN_FINANC_129718g
Foto: Europa Libera

17 cetățeni moldoveni din 22, care se aflau în dificultate în Regatul Spaniei, s-au întors în Republica Moldova. Cinci dintre aceștia au luat decizia de a rămâne în continuare în Spania la un alt angajator.

Începând cu apariția primelor informații, privind cazul cetățenilor moldoveni aflați în dificultate în regiunea spaniolă Albacete, Ambasada Republicii Moldova la Madrid a întreprins o serie de acțiuni pentru acordarea ajutorului plenar acestora.

Astfel, au fost notificate autoritățile spaniole, agentul consular s-a deplasat la fața locului, misiunea a asigurat cetățenii moldoveni cu produse de primă necesitate și a mijlocit contactele cu forțele de ordine, precum și în toate acțiunile legate de identificarea unui loc de cazare temporară și în final repatrierea acestora în Republica Moldova.

În urma depunerii depozițiilor și finalizării procesului de judecată, care a avut loc la finele săptămânii curente, cu sprijinul OIM au fost achiziționate biletele de călătorie cu avionul spre Chișinău prin Istanbul, iar Consulatul Republicii Moldova la Istanbul a acordat toată asistența necesară cetățenilor moldoveni pe perioada escalei.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente