(video) Un șofer a refuzat să prezinte actele de identitate și în rezultat i s-a aplicat forța fizică. Reacția INP

t

Un tânăr din Capitală a fost oprit de ofițerii de patrulare. Aceștia i-au solicitat să prezinte actele de identitate, șoferul a refuzat, la rândul său, șoferul a solicitat legitimațiile polițiștilor, însă în rezultat i-a fost aplicată forța fizică. Șoferul, în cele din urmă, i-a scris și ministrului de Interne.

După ce mesajul a fost trimis ministrului, Inspectoratul Național de Patrulare a publicat un video și a venit cu o reacție la situația creată.

„Inspectoratul Național de Patrulare precizează că ieri seara, pe strada Mihai Viteazul din Chișinău, angajații INP au lucrat cu radarul pentru a depista șoferii care se deplasează cu viteză excesivă. Aproximativ pe la ora 23:30 a fost observat un automobil de model Dacia, care se deplasa cu viteza de 91 km/h.

Acesta a fost somat de inspectorii să stopeze, însă șoferul a încercat să se eschiveze de la documentarea cazului cotind brusc într-o stație de alimentare auto.

Ofițerii de patrulare s-au apropiat de automobilul în care se afla o persoană de gen masculin, căruia i s-a explicat motivul pentru ce s-au apropiat solicitând să înmâneze actele. Însă acesta a refuzat categoric de a prezenta careva acte, încercând să provoace intenționat o situație de conflict. După mai multe adresări de a înceta provocările, șoferul a pornit motorul și a încercat să plece, pornit spre direcția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Fiind urmărit aproximativ 300 de metri, automobilul a fost stopat. Din nou a fost rugat să prezinte actele de identitate, însă șoferul a refuzat categoric, continuând să provoace intenționat situație de conflict.

Conducătorul a fost informat că dacă nu se va subordona cerințelor legale ale angajaților poliției va fi aplică forța fizică, cât și mijloacele speciale din dotare. Șoferul a ignorat somațiile inspectorilor de patrulare, în cele din urmă a fost scos forțat din automobil, imobilizat și aplicate cătușele. Având un comportament neadecvat conducător auto a fost condus la Dispensarul Narcologic Republican pentru stabilirea stării de ebrietate și natura ei, fiindu-i emis un rezultat negativ.

Aceasta s-a dovedit a fi un chișinăuian în vârstă de 33 de ani, care nu se află la prima abatere a RCR, având deja acumulate 14 puncte de penalizare.

Pentru documentarea cazului persoana a fost condusă în IP Buiucani pentru a fi documentat pentru depășirea limitei de viteză”, se arată în comunicatul INP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente