A înghițit o micro baterie și a ajuns în reanimare. Cum poți salva viața lui Octavian

aa

O baterie sau un magnet, care la prima vedere par nişte obiecte inofensive, pot duce la moartea copilului. Prin urmare, pentru a evita cazurile fatale este necesară intervenţia de urgenţă a medicilor.

Octavian Cebotari este un copil născut la data de 21.08.2017. Micuțul a găsit o micro baterie prin casă, a înghiţit-o şi ia stat rău, febră înaltă și dureri acute. Părinţii s-au adresat 18.10.2018 la serviciul de urgență 112 pentru transportarea de urgență la cel mai apropiat spital pentru copii (Centrul Mamei și a Copilului) dar din cauza situaţiei critice copilul necesită transportare de urgență 30.10.2018 în România pentru a fi operat de urgenţă.

Medicii de la Centrul Mamei și Copilui, au luptat 10 zile pentru viața lui Octavian, în prezent copilul se află în secția de reanimare într-o stare critică, timpul trece zi pe zi nu în favoarea lui Octavian.

Medicul secţiei în care este internat copilul a spus că starea de sănătate a acestuia este în pericol de deces, bateria a ajuns în intestinul gros (timp de câteva zile a refuzat să funcționeze), deocamdată mai sunt șanse de a salva viața lui Octavian.

Este nevoie de transportat copilul de urgenţă în România pentru a fi operat. Transportul spitalului Mamei și Copilului și tratamentul din România este necesar să fie achitat integral doar de părinţii lui Octavian, din păcate ei nu au resurse financiare suficiente.

„Ajutați-ne vă rog, viața lui Octavian depinde doar de ajutorul fiecărui om cu inimă mare. Sperăm, Credem, Ne rugăm”, acesta este mesajul mamei lui Octavian.

Părinţii sunt atenţionaţi să fie atenţi la lucrurile mărunte pe care le lasă în preajma copiilor. Chiar şi după intervenţii chirurgicale complicate şi perioade îndelungate de tratament, de înlăturare a efectelor negative cauzate de aspirarea corpilor străini, unii dintre copii nu se refac complet niciodată.

Medicii susţin că cea mai importantă acţiune pentru prevenirea unor cazuri tragice de aspirare a corpilor străini de către copii sau chiar de sufocare este să strângă din casă orice obiect mic, precum magneţii şi bateriile, şi să le dosească în dulapuri, unde copilul nu poate ajunge. Conform datelor Centrului Naţional de Management în Sănătate, anul trecut 2427 de copii cu vârsta între 0-5 ani au fost traumatizaţi în condiţii casnice, 51 dintre aceştia au decedat.

Mama copilului: Veronica Cebotari
Telefon de contact: +373 (62) 13-73-76

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente