În perioada 3–30 septembrie, Ministerul Justiției a invitat organizațiile necomerciale eligibile din țară să depună cereri pentru înregistrarea în lista beneficiarilor de desemnare procentuală (Legea 2%).

Mecanismul desemnării procentuale este o modalitate indirectă prin care contribuabilii pot susține financiar activitatea organizațiilor necomerciale și a entităților religioase. Statul renunţă la 2% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, obținut în anul precedent şi permite acestora să decidă cine va beneficia de această sumă.

Ministerul Justiției a făcut totalizările și transmis Lista beneficiarilor desemnării procentuale către Serviciul Fiscal de Stat, care a publicat Lista beneficiarilor 2% pentru anul 2019. Cea mai mare sumă a obținut-o Asociația Obștească a Veteranilor şi Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne din Republica, pe locul doi s-a clasat Fundaţia „MIRON SHOR”, iar pe locul trei este  ASOCIAŢIA VETERANILOR ŞI PENSIONARILOR INSPECTORATULUI FISCAL PRINCIPAL DE STAT „UNI-M”.

Întreaga listă o vedeți aici. 

Lista organizațiilor care au primit mai puțin de 20 de lei

putin

În total, persoanele au donat datorită legii 2%, 5.631.042 lei și 36 de bani.