Gaus a devenit câștigător al Cupei Businessului Creativ. Proiectul va ajuta tinerii să-și găsească mai ușor un job în domeniul IT

27751653_1261226364009979_5323887056322668890_n-920×612

Echipa Gaus a devenit al 5 campion național la Cupa Businessului Creativ (CBC). Câștigătorii vor reprezenta țara noastră la finala CBC din Copenhaga.

Echipa Gaus și-a propus drept scop să ajute juniorii să găsească un loc de muncă în domeniul IT.  Campionii din acest an au fost selectați online, de un juriu de specialitate, care au analizat
atent aplicațiile și au venit cu decizia de a trimite în Copenhaga tinerii de la Gaus.

„Campionii Naționali ai CBC din acest an vin cu un proiect care o pătură a societății care reprezintă viitorul nostru și anume juniorii. Într-un fel, Gaus investește în viitor și noi ne bucurăm că reușim să-i susținem și să-i promovăm la nivel internațional”, spune Olesea Fortuna, președinta GEN Moldova.

„Nu suntem la prima competiție internațională și ne propunem să reprezentăm cât mai bine țara noastră. CBC este de asemenea, o platformă internațională cu un potențial enorm pentru
participanți. Ne dorim să identificăm potențiali parteneri pentru a dezvolta idea noastră și a susține cât mai multe persoane tinere care văd viitor în IT”, spune Eugen Gîrla, unul dintre fondatorii Gaus.

Cupa Businessului Creativ a fost lansat în Republica Moldova în premieră în 2014. De-a lungul timpului, țara noastră a fost reprezentată la finala internațională din Danemarca de companii care dezvoltă jucării creative pentru copii de la 0-99 de ani, idei ce oferă experiență culinară sănătoasă și neobișnuită, proiecte de schimbă modalitate de încălzire/răcire a locuinței și nu doar, dar și posibilitatea de a schimba domeniul arhitecturii și designului interior.

Cupa Businessului Creativ a luat naștere în anul 2010 în Danemarca, ca un concurs dedicat comunității naționale, iar în 2012 a invitat câștigătorii naționali din toate țările care au dorit să se alăture proiectului. În anul 2013, numărul țărilor participante a fost de aproape 40. În 2018, numărul statelor participante la finala internațională a ajuns la 62.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente