Patru instituții de învățământ din țară vor fi dotate cu 50 de computere noi. Care sunt acestea

ajutam-impreuna

În cadrul ședinței de astăzi, 24 octombrie, Guvernul a aprobat Hotărârea ,,Cu privire la transmiterea unor bunuri”, care prevede dotarea mai multor instituții de învățământ cu 50 de calculatoare staționare.

Tehnica de calcul a fost donată de către Fundația pentru Educație South-South din Hong-Kong, Republica Populară Chineză, în baza Memorandumului de Înțelegere cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, semnat la 1 decembrie 2017, și urmează să fie folosită pentru dotarea sălilor de informatică.

Donația face parte din programului „Un laptop – un vis”, care susține proiectul Națiunilor Unite „Educația pentru toți” și prevede promovarea TIC în educație.

Astfel, 20 de computere vor fi repartizate Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din mun. Chișinău, 13 – Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Căușeni, 2 – Liceului Teoretic „Meșterul Manole” din s. Sălcuța, iar 15 calculatoare vor fi folosite pentru amenajarea unui laborator din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

Calculatoarele sunt de model „Lenovo S2010”, iar valoarea fiecărui set constituie 139950 HKD (Dolari Hong Kong).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente