Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început să trimită tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare ce relaţii economice au avut cu firme sau persoane fizice care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere şi restaurant. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de roni.

În ultimii aproape 10 ani, Fiscul din România a derulat mai multe controale în privinţa averilor maneliştilor, artiştilor şi vedetelor TV, descoperind diferenţe uriaşe între veniturile reale şi cele declarate, scrie adevărul.ro.

În vara anului trecut, ANAF a constatat în urma verificărilor că aceştia nu au declarat venituri de 4,67 milioane de lei, pentru care ar fi trebuit să plătească la bugetul de stat 1,164 milioane de lei.

Instituţia mai menţionează că în vederea riscului de nedeclarare a veniturilor au fost întocmite „profiluri de risc”, unul dintre acestea „fiind cel al persoanelor care activează în entertainment, domeniu caracterizat de volatilitatea ridicată a veniturilor realizate, acestea provenind inclusiv prin exploatarea comercială a dreptului de imagine şi a altor drepturi necorporale, din participarea remunerată la diverse evenimente festive sau mondene, incidental, fără să existe un contract permanent”.