În Odessa s-a desfășurat cel de-al 12-lea Festival Internațional al Culturii Moldovenești „Cânt și Joc la hora Moldovenilor”

ss

În localitatea Satu Nou, raionul Reni, regiunea Odesa din Ucraina, s-a desfășurat a 12-a ediție a Festivalului Internațional al Culturii Moldovenești „Cânt și Joc la hora Moldovenilor”. De data aceasta la festival au participat colective artistice și oaspeți din 4 țări, Ucraina, Moldova, Bulgaria și România.

În cadrul festivalului au evoluat colective artistice din majoritatea localităților moldovenești din raionul Reni și Ismail, care au prezentat bogăția culturii moldovenești transpuse prin dans și cântec popular.

La inaugurarea festivalului au participat primari, deputați ai poporului din Ucraina, Președintele Asociației pan-ucrainene a moldovenilor din Ucraina Anatol Fetescu, precum și Sergiu Reabco, Președintele Asociației Tinerilor Moldoveni din Nordul Basarabiei (reg. Cernăuți, Ucraina).

Festivalul a fost unul bine organizat, cu impact cultural la nivel local și internațional, iar organizatorii au depus efort maxim pentru buna desfășurare a acestuia cât și continuitatea acestuia în viitor.

ssk

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente