O femeie originară din Moldova a fost condamnată la închisoare pe viață în SUA

inchisoare
Foto: Închisoare/ fotografie-simbol PC: jurnalul.ro

O moldoveancă în vârstă de 44 de ani, cetățeancă a Statelor Unite, a fost condamnată în statul Iowa, SUA, la închisoare pe viață. Aceasta ar fi omorât un șofer de camion.

Femeia a fost găsită vinovată de omorul unui bărbat în vârstă de 60 de ani din Copeland, șofer de camion, pe nume Ernest Kummer. Acesta a fost împușcat de patru ori în timp ce dormea în camionul oprit la o stație de odihnă din Iowa. Totul s-ar fi întâmplat în 2017, scrie thegazette.com.

Mai târziu, femeia a fost găsită în regiune de către polițiști, cu o armă în geantă, scrie CDL Life.

Mariana Lesnic, originară din Republica Moldova, a spus, în timpul ședinței de judecată, că l-a cunoscut pe șeofer în timp ce făcea autostopul. Femeia a povestit că în septembrie 2017 a întrebat mai mulți șoferi de camion, prin mesaje, dacă ar putea să o ducă până la Washington.

Bărbatul i-a răspuns și a luat-o din Nebraska cu vehiculul său personal. Potrivit femeii, șoferul de camion a dus-o la el acasă, unde a ținut-o timp de trei zile , amenințând-o cu o armă și forțând-o să întrețină relații cu el.

La 5 septembrie, bărbatul ar fi luat-o pe femeie cu el până la Chicago, unde trebuia să livreze ceva. Când șoferul a oprit la o stație pentru vehicule, femeia a încercat să fugă, însă bărbatul a oprit-o. Astfel, femeie a deschis focul după ce bărbatul i-ar fi spus să se dezbrace.

Asistenul Procurorului General din Iowa, Douglas Hammerand a menționat însă că femeia a avut mai multe oportunități să fugă de la agresor și că Kummer a fost găsit în camion în poziție de dormit. În timpul anchetei, Lesnic a recunoscut că l-a împușcat pe Kummer cu intenția de a-l ucide.

După 50 de minute, cel mai scurt proces de deliberări din memoria avocatului Tim McKeen, judecătorii au pronunțat unanim sentința de închisoare pe viață, relatează scrie CDL Life.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente