Carabinierul care a obstrucționat jurnaliștii la adunarea PDM va fi investigat de superiorii săi

zdg

Departamentul trupelor de carabinieri anunță că a deschis o anchetă internă pe marginea incidentului care a avut loc pe 21 octombrie, atunci când un carabinier a interzis reporterilor Ziarului de Gardă (ZdG) și Radio Europa Liberă (REL) să își exercite meseria.

Viorica Tătaru susține că în timp ce filma i-a fost sustrasă legitimația și ulterior i-a fost interzis să filmeze în acea zonă pe motiv că nu este legitimată. Totodată, în timp ce Ștefan Grigoriță, reporter Europa Liberă și diez.md, filma momentul reprezentantul forțelor de ordine a lovit telefonul acestuia.

Cine este carabinierul?

Potrivit ZDG, este vorba de Vladimir Dulgher, comandant al batalionului 1 de carabinieri din cadrul Departamentului trupelor de carabinieri. Potrivit declarației de avere și interese pentru 2017, Dulgher a ridicat un salariu de circa 113 mii de lei pentru funcția de comandant de batalion (aproximativ 10 mii de lei pe lună). Totodată, pentru primele șapte luni ale anului 2018, Dulgher a primit un salariu de aproape 88 de mii de lei. Carabinierul deține o cotă-parte dintr-un apartament de 92 m2, procurat în 2018, și a cărui valoare se ridică la peste 63 de mii de euro (1,2 milioane de lei). Dulger nu declară nici un teren, vreun automobil sau vreun cont bancar.

Vladimir Dulgher activează în cadrul Departamentului trupelor de carabinieri din anul 2012.

Imagini cu incidentul

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente